NA24.no

Sterk måned på børsen

Sist oppdatert:
Usikkerheten er intakt. Men mars ble en god måned for investorene på Oslo Børs.

Oslo Børs prikket inn en pen avslutning av mars måned etter to dager med bratt fall.

Tirsdag steg hovedindeksen 2,17 prosent til 226,34 poeng. Dermed kan indeksen vise til positiv utvikling i mars med en oppgang på 5,45 prosent.

På samme nivå som ved årsskiftet
Tirsdag 31.mars markerer også avslutningen av første kvartal.

Og årets tre første måneder har vært preget av store svingninger. Usikkerheten rundt utviklingen i økonomien har gjenoppstått og det har sørget for at volatiliteten er inntakt i aksjemarkedet.

I 2008 falt Oslo Børs 54 prosent og det var særlig i løpet av andre halvår at finanskrisen slo inn for fullt. I tredje kvartal og fjerde kvartal i fjor falt børsen henholdsvis 31,3 prosent og 29,2 prosent. Utviklingen hittil i år viser at hovedindeksen på Oslo Børs er nær uforandret med en oppgang på 0,23 prosent.

Oljen videre ned
Oljeprisen har vist volatil utvikling gjennom dagen. Utover ettermiddag falt kontraktene på nordsjøolje med levering i mai, og ved børsslutt ble de omsatt for 47,77 dollar per fat. Det er en nedgang på 0,46 prosent. Mandag falt oljekontraktene betydelig som følge av at spekulantene og investorene trekker seg unna risiko. Det var også synlig gjennom en styrket dollar.

Les mer: Usikkerhet rundt oljeprisen

StatoilHydro ble likevel sendt opp 0,93 prosent til 118,90 kroner.

Opptur for bank
DnB Nor ble en av dagens vinnere blant de tunge aksjene. Mens bankaksjene fikk juling i de to foregående sesjonene har DnB Nor slått følge med finansaksjene i Europa tirsdag. Dagen endte opp 9,6 prosent til 30,25 kroner, mens måneden endte med en oppgang på 17,93 prosent.

Hittil i år kan DnB Nor vise til en oppgang på 12,04 prosent.

Anbefaler Telenor
Telenor steg tirsdag 0,13 prosent til 38,50 kroner, og for mars måned er aksjen opp 5,48 prosent. Den har likevel mye å hente inn. Siden årsskiftet er aksjen ned 16,85 prosent.

Meglerhuset Orion Securities mener markedet har overreagert på de dårlige nyhetene rundt Telenor.

- Vi anbefaler å benytte regnværsdager til å akkumulere Telenor. På dagens kursnivå fremstår aksjen som en langsiktig god investering. Legges gjennomsnittlige europeiske bransjemultipler til grunn, fortjener Telenor en aksjekurs på over 70, skriver de i sin morgenrapport.

Retur for REC
Solenergiselskapet REC ble dagens taper av de mest omsatte selskapene. Aksjekursen falt 2,51 prosent til 58,30 kroner. Mandag ble det kjent at konsernsjef Erik Thorsen har fått beskjed om å gå, mens fabrikken i Moses Lake har startet opp produksjonen igjen.

Riggselskapet Seadrill ble sendt opp 3,65 prosent til 65,40 kroner, etter et bratt fall på ukens første dag.

Bred oppgang
De øvrige børsene i Europa viser også tegn til bedring, drevet av sterk fremgang for finansaksjene.

Den tyske indeksen DAX i Frankfurt stiger 2,39 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London blir løftet 4,21 prosent. I Paris stiger CAC 40-indeksen 3,21 prosent.

De nordiske børsene viser også en positiv utvikling. I Stockholm stiger børsen 3,15 prosent, mens København klatrer 0,2 prosent. I Finland stiger børsen i Helsingfors 1,71 prosent.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere