*Nettavisen* Økonomi.

Sterk slutt på dårlig børsmåned

USA-børsene steg solid onsdag, og ga dermed en hyggelig slutt på en laber børsmåned.

HOUSTON (NA24): Onsdag endte solid i pluss for USA-børsene, etter en dag preget av store svingninger i oljeprisen samt finlesing av referatet fra det siste sentralbankmøtet i USA.

Tidligere på dagen offentliggjorde USAs utenriksminister Condoleezza Rice at USA ønsker forhandlinger med Iran om landets kontroversielle atomprogram, men dette forutsetter at Iran stanser arbeidet med programmet.

Selv om det er et betydelig forbehold, falt oljeprisen kraftig etter at dette ble kjent, men hentet seg så noe opp igjen. Nå koster et fat nordsjøolje for levering i juli 70,50 dollar, en nedgang på 0,8 prosent fra tirsdag.

Delindeksen for oljeserviceaksjer steg hele 3 prosent i dag, mens oljeindeksen steg 2 prosent.

I dag kom også referatet fra det siste rentemøtet i den amerikanske sentralbanken, hvor styringsrenten ble hevet med et kvart prosentpoeng. Referatet inneholdt ingen bomber, men viste tydelig at sentralbanken er bekymret over tiltagende inflasjon.

Renten på tiårige statsobligasjoner steg 0,3 prosent til 5,11 prosent.

På selskapsfronten kan man nevne Cruiserederiet Royal Caribbean, som er notert både i USA og Norge, og som steg nær 7 prosent på USA-børsen etter å ha meldt at selskapet planlegger å betale ned konvertibel gjeld og kjøpe tilbake aksjer.

Selv om dagen i dag var positiv, endte mai med et fall på 3,1 prosent for S&P 500-indeksen. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 6,2 prosent i mai.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,67% til 11.168,31

Nasdaq +0,65% til 2.178,88

S&P 500 +0,81% til 1.270,09

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag