NA24.no

Sterk slutt på fantastisk børsår

Desember markerte en sterk slutt på et knallsterkt år på Oslo Børs - faktisk det tredje knallsterke året på rad.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 5,8 prosent til 332,5 poeng i desember, ifølge en melding fra Oslo Børs mandag. Dette setter punktum for et nytt fantastisk år på børsen. Totalt steg indeksen 40,5 prosent i 2005.

Dette følger etter en oppgang på 38 prosent i 2004 og 48 prosent i 2003. Måler man fra det laveste nivået i februar 2003, har børsen steget 238 prosent på under tre år.

Indeksen er nå 48 prosent høyere enn den midlertidige toppen som ble nådd i 2000, før en kraftig nedtur satte inn, og varte til februar 2003.

Den historisk kraftige oppturen de siste tre årene har også lokket frem mange selskaper som vil noteres på Oslo Børs.

Bare i desember kom det ni nye selskaper på børsen, og vi må tilbake til oktober 1997 for å finne en måned med flere nynoteringer, ifølge dagens melding fra Oslo Børs.

Totalt ble det notert 46 selskaper i løpet av året, mens 15 ble strøket fra notering.

Det har vært svært høy aktivitet i aksjemarkedet i hele år, og i desember ble det i snitt omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 6,4 milliarder kroner hver dag. Snittet for året ble 6 milliarder, fordelt på 21.443 handler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere