*Nettavisen* Økonomi.

Sterk start i Oslo

Investorene på Oslo Børs kan konstatere at aksjene blir hjulpet av en stadig sterkere oljepris.

25.08.06 10:16

Stigende oljepris gir grunn til optimisme på Oslo Børs denne dagen. Hovedindeksen blir hevet 0,49 prosent til 386,80 poeng fredag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Nye problemer ved det nedstengte oljefeltet Prudhoe Bay i Alaska sender oljeprisen videre opp fra onsdagens bunn. Situasjonen ved det største feltet i USA er blitt forverret etter at BPs problemer ser ut til å bli langvarige og produksjonen fra feltet er ytterligere redusert. Svake gasslagre i USA fikk markedet til å sende naturgassprisene opp. Økt aktivitet blant de tropiske vindene gir også usikkerhet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX

Oljetungvekterne er allerede de mest omsatt aksjene på børsen og får et løft etter gårdagens nedtur. Norsk Hydro stiger 0,59 prosent til 171 kroner, mens Statoil blir sendt opp 0,85 prosent til 177,50 kroner.

Igjen er de to mindre oljeselskapene i skuddet. Altinex topper vinnerlisten etter en oppgang på 5,93 prosent til 1,25 kroner. I går ble det klart at ekstremtraderen Idar Vollvik har solgt seg kraftig ned. Et salg på 150 millioner aksjer ble flagget solgt for 1,13 kroner pr. aksje. Vollvik vil fortsatt være blant de største aksjonærene i selskapet, men har redusert beholdningen betraktelig.

Finansmannen Øystein Stray Spetalen skal ha tatt deler av aksjeposten Vollvik kvittet seg med i går.

DNO er også i skuddet og stiger 1,85 prosent til 11 kroner. Meglerhuset Pareto har hevet aksjekursen i DNO fra 11,50 kroner til 14 kroner etter at de tror på at oljeproduksjonen fra Nord-Irak vil ble svært oppløftende.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stena Drilling

Songa Offshore stiger 4,51 prosent til 51 kroner etter at Petroleumstilsynet har gitt Norsk Hydro samtykke om å bruke boreriggen Songa Dee ved Trollfeltet. I forbindelse med at samtykket bli kontrakten forlenget til 31. desember 2007.

Opera stiger 4,70 prosent etter at aksjen har fått mye juling etter svært skuffende resultater i andre kvartal.

Det lille oljeselskapet CanArgo fikk skikkelig juling i den amerikanske handelen, og raste over 10 prosent i går kveld. I Oslo faller aksjen 6,78 prosent til 7,80 kroner.

Artumas Group faller 5,41 prosent til 35 kroner.

Bergesen Worldwide Gas la frem et skuffende resultat for andre kvartal. Selv om de presenterer et rekordsterkt resultat i et tradisjonelt svakt kvartal er det ikke på linje med det markedet hadde ventet. Det fører til at aksjen faller 2,36 prosent til 93 kroner.

John Fredriksens Golar LNG faller 1,10 prosent til 90 kroner etter at de også la frem sitt resultat for andre kvartal. Heller ikke dette gassrederiet innfrir forventningene i markedet til tross for en klar forbedring sammenlignet med samme periode i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.