NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

Sterk start i USA

Sist oppdatert:
Aksjene i New York stiger rett til værs.

En ekstra fridag gjorde godt for det amerikanske aksjemarkedet. Mandag holdt Wall Street stengt i forbindelse med feiringen av Presidents Day. I mellomtiden har de europeiske og asiatiske børsene steget videre. Tirsdag begynner indeksene i New York å spise inn på forspranget.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones klatrer 1,18 prosent til 12.494,50 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 1,12 prosent til 2.347,73 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen blir løftet 1,14 prosent til 1.365,41 poeng.

Bratt oppgang i råvareprisene er med på å sende børsene oppover. Det gjelder også i USA.

Verdens største supermarkedskjede leverer på linje med forventningene. Wal-Mart hadde et resultat per aksje justert for enkelt hendelser på 1,04 dollar, mens forventningene lå på 1,02 dollar per aksje. Dette er med på å berolige markedene. Selv om selskapet kommer med utsikter som ligger noe under forventningene er det likevel ikke nok til å ryste markedet. De store overraskelsene er utelatt og teller vel så viktig inn.

Etter at handelen på Wall Street er avsluttet tirsdag legger Hewlett-Packard frem sitt resultat for siste kvartal.

De kriserammede obligasjonsforsikringsselskapene, monoline, vil også vies mye oppmerksomhet. Ifølge Wall Street Journal har går Ambac svangre med en plan om å hente inn 2 milliarder dollar for å kunne redde den livsnødvendige kredittratingen AAA. blant annet er det indikert fra selskapets side at de vurderer å splitte selskapet i to.

Konkurrenten MBIA har gjeninnsatt tidligere styreleder og konsernsjef Jay Brown, etter at Gary Dunton har sagt opp stillingen.

En eksplosjon ved raffineriet «Big Spring» i Texas har medført at kapasiteten blir stengt ned. Sammen med uttalelser fra OPEC-landene Algerie og Iran om at oljekartellet kan komme til å kutte produksjonen for å motvirke et forventet prisfall sender råoljekontraktene rett opp. I den elektroniske handelen på New York stiger frontkontraktene på den amerikanske referanseoljen WTI til over 98 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere