NA24.no

Sterk start i USA

Sist oppdatert:
Aksjene stiger like etter at åpningsbjellen på Wall Street har ringt ferdig.

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,41 prosent til 10.750,96 poeng, mens aksjene på den mer brede indeksen S&P 500 blir løftet 0,34 prosent 123,47 poeng.

Teknologitunge Nasdaq er opp 0,55 prosent til 2083,88 poeng etter 10 minutters handel på Wall Street.

Markedet stiger noe uventet etter at det virker klart at den amerikanske styringsrente skal opp. Renteoppgang er dårlig nytt for aksjemarkedet. Stigende inflasjon og vekstfrykt har fått børsindeksene rundt om i verden til å rase.

- Vi venter å se en litt svakere åpning, sier sjefstrateg Peter Dunay i Leeb Index Group til Reuters.

- Det ser ut til at et rentehopp på et kvartprosentpoeng er en klar sak for FEDs rentemøte i juni. Markedet må akseptere det, avslutter forvalteren.

Uttalelsen falt etter at tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser at konsumprisene steg mer enn ventet. Markedet hadde ventet at kjernekonsumprisene ville øke med 0,2 prosent i mai, fasiten viste at prisene økte med 0,3 prosent.

Dermed har den amerikanske sentralbanken fått nok et påskudd for å øke rentene. Markedet har den siste tiden hatt fokus på inflasjonen og prispresset i den amerikanske økonomien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere