NA24.no

Sterk start i USA

Wall Street klatrer opp fra gårsdagens svake slutt.

Børsene i USA starter godt torsdag ettermiddag. Svak guiding fra Merck gjorde sitt til at Wall Street falt i går kveld. I tillegg tynget Yahoos restruktureringer de amerikanske aksjene.

NA24 - din næringslivsavis

I dag er det få signaler aksjemarkedet i USA har å rette seg etter. Det ble sluppet statistikk over hvor mange som møtte opp for å motta arbeidsledighetstrygd, uten at dette bidro til noen forandring på futurene.

De amerikanske aksjene stiger torsdag morgen. Industriindeksen Dow Jones stiger 0,30 prosent til 12.346,66 poeng. Investorene som følger S&P 500-indeksen kan se at verdiene på stiger 0,27 prosent til 1.416,76 poeng. Den teknologitunge indeksen Nasdaq blir løftet 0,32 prosent til 2.453,69 poeng.

Det møtte opp 324.000 nye førstegangssøkende til ledighetstrygd i forrige uke. Det er en nedgang på 34.000 sammenlignet med uken i forveien. Dette var mer enn det økonomene hadde ventet på forhånd.

Ifølge Bloomberg News lå forventningene på 325.000 førstegangssøkende.

Gårsdagens oljelagertall fikk oljeprisen til å stige noe. Råoljelagrene falt mer enn ventet i forrige uke, mens markedet ventet at oljelagrene skulle stige. Høyere kapasitetsutnyttelse ved raffineriene gjorde sitt til at destillatlagrene ikke falt like mye som markedet hadde forventet.

I ettermiddag er det klart for nye tall fra de amerikanske oljemyndighetene. Denne gangen er det tall som viser hvordan naturgasslagrene utviklet seg i forrige uke.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI koster 62,03 dollar i New York.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere