NA24.no

Sterk ukestart på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs stiger til ny rekordnotering mandag morgen.

(NA24): Hovedindeksen på Oslo Børs var ved 09.15-tiden opp 0,72 prosent til rekordhøye 357,29 poeng.

Som NA24 meldte i morges, har SeaDrill sikret seg 50 prosent av aksjene i Mosvold Drilling. SeaDrill måtte strekke seg til 18,25 kroner for å sike seg de siste 10 prosentene. Aksjemarkedet reagerer positivt på nyhetene, og SeaDrill-aksjen er opp 0,7 prosent til 71,50 i innledende handel.

DynaPel Systems opplyser i en melding at selskapet skal levere overvåkingssystemer til transportmyndighetene i New Jersey. DynaPel-aksjen er opp 13,79 prosent til 9,90 kroner i innledende handel.

Oljeprisen stiger mandag morgen i forkant av tirsdagens Opec-møte. Det er godt nytt for selskaper som Hydro, Statoil og DNO, som alle stiger rundt 2 prosent.

Hjellegjerde topper taperlisten så langt. Torsdag i forrige uke ble det kjent at møbelfabrikkens nest største aksjonær, Mikal Rønes, granskes av Oslo Børs etter en rekke handler i selskapet. Hjellegjerde-aksjen er ned 6,67 prosent til 42 kroner.

I Asia startet aksjemarkedene opp mandag. Børsene ble drevet opp av industribransjen, der spesielt stålselskaper hadde en positiv utvikling. Bakgrunnen for den fornyede interessen for stålindustrien er et bud fra verdens største stålprodusent, Mittal Steel Co., på konkurrenten Arcelor SA.

De største børsene i Europa er svakt ned kort tid etter børsåpning.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere