NA24.no

Sterk vekst for Ementor

Ser "interessante" muligheter for oppkjøp.

Ementor la i dag fram solide resultater for 3. kvartal 2008. Selskapet opprettholder guidingen for 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen vokste med 18,8 prosent, og endte på 3,078 milliarder i tredje kvartal. Det var spesielt i Norge, Sverige og Danmark veksten var høy.

Sverige og Danmark trekker
Driftsresultatet endte på 64,5 millioner kroner - en bedring på 27,7 prosent fra året før. EBITDA endte på 98,1 millioner kroner, mot 82,6 millioner samme periode i fjor. EBITDA-marginen endte på 3,2 %. I meldingen skriver selskapet at den fortsatt sterke veksten i serviceinntektene fra året før forklarer det vesentligste av EBITDA-forbedringen.

Her er det spesielt Sverige og Danmark som trekker oppover. Norge opplever, i likhet med Finland, tilbakegang.

Selskapet skriver at det for 2008 fortsatt er et mål å få en EBITDA-margin på 4 prosent.

Ementor satt igjen med 50,5 millioner kroner etter skatt, mot 39,8 samme periode i fjor.

Oppkjøpsmuligheter
- Vi leverer sterk omsetningsvekst, samt solid vekst i tjenesteinntektene for konsernet,” sier Claus Hougesen, konsernsjef i Ementor ASA, i en kommentar.

Den organiske veksten er noe lavere enn den virkelige, og endte på 12,1 prosent. Konsernet skriver at det venter å bli under gjennomsnittlig påvirket av en eventuell nedgang i de nordiske økonomiene, ettersom mer enn halvparten av konsernets virksomhet er kunder i offentlig sektor og andre ikke-sykliske kunder.

I tillegg til det organiske vekstpotensialet for konsernet, fortsetter et fragmentert IT-infrastrukturmarked å skape interessante muligheter for vekst gjennom oppkjøp.

Navneendring

Dersom generalforsamlingen godkjenner forslaget fra styret, vil Ementor bytte navn til Atea ASA fra 1. januar 2009. Den nye trickeren vil i så fall bli Atea.

Ementors datterselskaper i Sverige og Finland bruker i dag dette navnet. Datterselskapene i Norge, Danmark og Baltikum vil gjennomføre navneendringen, og dermed vil alle selskaper i Ementor-konsernet fra 1. januar 2009 ha det samme navnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere