NA24.no

Sterk vekst for Kitron

Elektronikkprodusenten Kitron doblet resultatet i andre kvartal.

Både resultatet, driftsinntektene og ordreinngangen for elektronikkprodusenten Kitron økte markant i andre kvartal 2008.

NA24 – din næringslivsavis

Driftsinntektene endte på 613,3 millioner kroner, en økning på 20,1 prosent fra samme periode året før. Resultatfremgangen var faktisk enda bedre. 42,1 millioner kroner før skatt i kvartalet tilsvarer en dobling fra samme kvartal i 2007, ifølge en børsmelding.

Kitron produserer blant annet elektronikk til forsvarsindustrien, og har rundt 650 ansatte ved fabrikken i Arendal. I tillegg har selskapet produksjon i Horten og på Røros, i tilegg til fabrikker i Sverige og Litauen, mens hovedkontoret ligger i Oslo.

Ordreinngangen for selskapet har også en pen utvikling. Ordreinngangen i kvartalet økte med 35 prosent til 625 millioner kroner, mot 464 millioner kroner i andre kvartal i fjor. Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 1,007 milliarder kroner, opp fra 887 millioner kroner i samme periode i fjorOrdreinngangen i kvartalet økte med 35 prosent til 625 millioner kroner (464 millioner kroner). Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 1 007 millioner kroner (887 millioner kroner).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere