NA24.no

Sterk vekst for Kværner

Konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner.
Konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Driftsoverskudd på 170 millioner kroner i første kvartal.

Kværner ASA hadde en god positiv utvikling i de finansielle resultatene sammenliknet med forrige år. Driftsinntektene for første kvartal 2014 ble på 3 489 millioner kroner, en økning på 31 prosent sammenliknet med 2 663 millioner kroner i første kvartal 2013. Det skriver selskapet i en pressemelding tirsdag.

Resultat før skatt, renter, av- og nedskrivninger (EBITDA) ble 170 millioner kroner. Dette representerer en forbedring på 55 prosent sammenliknet med en EBITDA på 110 millioner kroner for ett år siden. 

Resultat etter skatt ble 63 millioner kroner i 1. kvartal 2014 mot 37 millioner kroner i samme periode året før.

EBITDA marginen steg til 4,9 prosent i første kvartal 2014 fra 4,1 prosent i tilsvarende kvartal i fjor.

- Vi leverer forutsigbart, både i prosjektene vi gjennomfører og når det gjelder våre finansielle resultater. Vi prioriterer først og fremst en sikker gjennomføring av vår eksisterende prosjektportefølje i henhold til planer og budsjetter. Dette viderefører den positive trenden vi har etablert, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner i en pressemelding.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere