NA24.no

Sterk vekst for oljemygg

Oljeselskapet InterOil melder om sterk produksjonsvekst for første kvartal.

Det børsnoterte oljeselskapet InterOil Exploration & Production kunne fredag morgen presentere sine førstekvartalstall.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapets konsoliderte driftsinntekter for kvartalet endte på 11,9 millioner dollar, mot 8,6 millioner dollar samme kvartal året før. Dette tilsvarer en vekst på 38 prosent. Resultat før skatt, finans, avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) endte på 2 millioner kroner i første kvartal. Dette er en nedgang fra 5,3 millioner kroner for første kvartal 2006.

- EBITDA-resultatet er påvirket av et urealisert derivattap på 2,9 millioner dollar, samt leteutgifter på 1.1 millioner dollar knyttet til seismikkjøpet til Paraiso-lisensen i Colombia og kostnader tilknyttet virksomheten i Afrika. Det normaliserte EBITDA-resultatet fra dagens operasjoner var nær 6.6 millioner i kvartalet, skriver InterOil-sjef Nils Trulsvik i en pressemelding.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 3,7 millioner dollar i minus. Samme periode året før viste regnskapet et resultat før skatt på 1,9 millioner kroner.

Interoil melder om at produksjonen økte med 14,8 prosent og at selskapet dermed er på rett vei mot å nå produksjonsmålet på 5500 fat olje per dag i 2007.

Produksjonen etter avgitte royalties i første kvartal endte på 223.017 fat. Det er opp fra 188.655 fat olje i fjerde kvartal 2006, eller en økning på 18 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere