NA24.no

Sterke kontrakter til nye boreskip

To ultradypvanns boreskip har blitt sluttet på lange kontrakter.

Det har vært stille en stund i markedet for ultra dypvanns rigger og boreskip, men nå har Vantage Drilling sammen med hovedaksjonær TMT sluttet to boreskip under bygging på lange lukrative kontrakter. Ratenivåene tyder på at finanskrisen og oljeprisfallet ikke har gitt nevneverdig effekter i denne delen av riggmarkedet.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Ifølge TradeWinds har Petrobras plukket opp det nye boreskipet Titanium Explorer for en periode på åtte år. Videre har indiske Oil & Natural Gas CO (ONGC) sluttet søsterskipet Platinum Explorer. Dette boreskipet eies med 45 prosent av Vantage og 55 prosent av TMT.

Petrobras legger 1,6 milliarder dollar på bordet over kontraktens lengde, og det gir en rate på 550.000 dollar dagen eksklusive mobiliseringsbetalinger. Boreskipet leveres fra Daewoo-verftet i Sør-Korea i tredje kvartal 2011.

ONGC leier Platinum Explorer for en periode på fem år med en samlet hyre på 1,1 millaird dollar. Det gir en dagrate på omkring 600.000 dollar. Denne riggen levere i slutten av 2010 og vil mobilisere rett til India ifølge TradeWinds.


Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere