*Nettavisen* Økonomi.

Sterke tall fra cruisegigant

Verdens største cruiserederi overgikk egne og markedets forventninger i tredje kvartal.

18.09.08 19:18

Carnival Corp, som er verdens største cruiserederi har lagt frem tallene for sitt regnskapsmessige tredje kvartal, og de viser tall som var bedre enn ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Det er i hovedsak lavere kostnader til gjennomføringene av cruisene gjennom kvartalet som har gitt den positive overraskelsen fra cruisegiganten.

Over konsensus
Carnival har lagt frem et resultat på 1,3 milliarder dollar for tredje kvartal, etter driftsinntekter på 4,81 milliarder dollar. Det ga et resultat på 1,65 dollar per aksje, mot 1,67 dollar i samme kvartal i fjor.

Analytikerne hadde på forhånd ventet driftsinntekter på 4,84 milliarder dollar og et resultat per aksje på 1,58 dollar, ifølge estimater innhentet av Thomson Financials.

Hever guiding
På bakgrunn av de gode tallene for tredje kvartal, så hever Carnival guiding for hele 2008 fra 2,70-2,80 dollar per aksje som ble meddelt markedet i juni, til 2,79-2,81 dollar per aksje.

Konsernet guider samtidig på et resultat for fjerde kvartal i intervallet 0,36-0,38 dollar per aksje, som er på linje med konsensus. Analytikerne ventet 2,75 dollar per aksje for 2008 før dagens guiding.

Carnival melder om at bestillingsnivåene ligger litt under nivået på samme tid i fjor hva gjelder fjerde kvartal og første halvår neste år. Samtidig sier rederiet at prisene ligger over nivåene fra samme periode i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.