Gå til sidens hovedinnhold

Sterke tall fra fiskekjempe

Har fått omsetning og kontantstrøm så langt i år.

Fiskerikonsernet Austevoll Seafood hadde driftsinntekter på 2.483,1 millioner kroner i først kvartal, en klar økning fra samme periode i fjor som havnet på 742 millioner. Hovedårsaken til det store hoppet er at Lerøy Seafood-konsernet ble konsolidert inn på 100 prosent basis i fra desember 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Lerøy hadde tidligere vært ført som tilknyttet selskap. I første kvartal 2008 var bidraget fra tilknyttede selskaper i Austevoll på minus 27 millioner kroner. I samme periode i år endte bidraget på pluss 33,8 millioner og kom fra bedriftene Br. Birkeland AS, Norskott Havbruk AS, Bodø Sildoljefabrikk AS og Shetland Catch Ltd.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Hopp i bunnlinjen
Konsolideringen sammen med bedre resultater fra både Austevoll og Lerøys virksomheter har også slått ut på driftsresultatet før avskrivninger og endringer i biomassverdi. EBITDA endte på 337,3 millioner kroner, mot en kontantstrøm fra driften på omkring 70 millioner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet inkludert biomasse endringer endte på 194,3 millioner, og var da belastet med 25,6 millioner i negativ verdiendring på biomassen. I samme periode i fjor endte driftsresultatet på 15,8 millioner.

Resultatet før skatt lød på 130,4 millioner kroner, mot minus 5,3 i første kvartal 2008.

Gode utsikter
Styret i Austevoll er godt tilfreds med resultatet i første kvartal, og ser også en positiv utvikling utover året.

Det eneste problemområdet er fiskeoljeprisene, som har vist en negativ utvikling så langt i år.

Fiskemel og konsumprodukter opplever derimot en jevnt god etterspørsel og stabil priser innen konsum. Fiskemelprisene har vist en stigende tendens.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene