NA24.no

Sterke tall fra fiskekjempe

Sist oppdatert:
Har fått omsetning og kontantstrøm så langt i år.

Fiskerikonsernet Austevoll Seafood hadde driftsinntekter på 2.483,1 millioner kroner i først kvartal, en klar økning fra samme periode i fjor som havnet på 742 millioner. Hovedårsaken til det store hoppet er at Lerøy Seafood-konsernet ble konsolidert inn på 100 prosent basis i fra desember 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Lerøy hadde tidligere vært ført som tilknyttet selskap. I første kvartal 2008 var bidraget fra tilknyttede selskaper i Austevoll på minus 27 millioner kroner. I samme periode i år endte bidraget på pluss 33,8 millioner og kom fra bedriftene Br. Birkeland AS, Norskott Havbruk AS, Bodø Sildoljefabrikk AS og Shetland Catch Ltd.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Hopp i bunnlinjen
Konsolideringen sammen med bedre resultater fra både Austevoll og Lerøys virksomheter har også slått ut på driftsresultatet før avskrivninger og endringer i biomassverdi. EBITDA endte på 337,3 millioner kroner, mot en kontantstrøm fra driften på omkring 70 millioner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet inkludert biomasse endringer endte på 194,3 millioner, og var da belastet med 25,6 millioner i negativ verdiendring på biomassen. I samme periode i fjor endte driftsresultatet på 15,8 millioner.

Resultatet før skatt lød på 130,4 millioner kroner, mot minus 5,3 i første kvartal 2008.

Gode utsikter
Styret i Austevoll er godt tilfreds med resultatet i første kvartal, og ser også en positiv utvikling utover året.

Det eneste problemområdet er fiskeoljeprisene, som har vist en negativ utvikling så langt i år.

Fiskemel og konsumprodukter opplever derimot en jevnt god etterspørsel og stabil priser innen konsum. Fiskemelprisene har vist en stigende tendens.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere