NA24.no

Foto: Gorm Kallestad (SCANPIX)

Sterke tall fra Lerøy

Sist oppdatert:
Lakseselskapet Lerøy kjøper Austevolls laksevirksomhet etter å ha levert knallsterkt resultat.

Fiskeoppdretterne Lerøy presenterte knallsterke tall for fjerde kvartal mandag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet satt igjen med 231,3 millioner kroner før skatt, noe som er langt over en dobling fra samme periode året før. I fjerde kvartal 2005 hadde Lerøy et resultat før skatt på 109,1 millioner kroner.

Større inntekter
Driftsinntekter var på 1.761 millioner kroner, noe som er en økning fra 1.393 millioner kroner i fjerde kvartal 2005. Driftsresultatet var på 224,9 millioner kroner i de tre siste månedene av 2006 mot 91,1 millioner kroner i samme periode året før.

Ifølge TDN Finans ventet analytikerne at Lerøy ville levere et resultat før skatt på 229 millioner fra driftsinntekter på 1.756 millioner kroner. Driftsresultatet var ventet å lande på 225 millioner kroner.

Lerøy hadde driftsinntekter før verdijustering av biomasse på 207,5 millioner kroner mot 104,6 millioner kroner i fjerde kvartal året før.

God etterspørsel
Det er god etterspørsel etter de produkter konsernet arbeider med. Konkurransen i de internasjonale matvaremarkeder krever at konsernet stadig søker mer kostnadseffektive og markedsrettede løsninger i sitt arbeid for å tilfredsstille kundene og derigjennom lønnsom vekst.

Styret mener at konsernets strategiske forretningsutvikling gjennom de senere årene, sammenholdt med underliggende produktivitetsutvikling og markedsrettede struktur, sikrer konsernet en robust inntjeningsplattform for årene som kommer. Styret forventer i dag et sterkt resultat for inneværede år.

Samtidig er det blitt kjent at Lerøy Seafood kjøper Austevoll Seafoods laksevirksomhet.

LES OGSÅ: Lerøy kjøper Veststar

Veststar Holding selges til Lerøy for 1.084 millioner kroner. Oppgjør skjer i form av 8,5 millioner nye Lerøy-aksjer til en tegningskurs på 127,50 kroner. Samtidig tegner Austevoll seg for 2,3 millioner nye Lerøy-aksjer til 130 kroner per aksje slik at Austevoll får en eierandel på 20,1 prosent av Lerøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere