*Nettavisen* Økonomi.

Sterke tall løftet børsen

Oslo Børs steg markant torsdag etter flere gode kvartalsrapporter.

09.02.06 21:25

(NA24): Torsdag var den store resultatdagen på Oslo Børs. Tandberg Television, SAS, Norwegian, Fjord Seafood, Otrum og TGS er noen av selskapene som la frem årsregnskap for 2005, og de fleste av dem overrasket positivt.

Oppgangen var bred, og både oljeservice, laks og teknologi var representert høyt på vinnerlisten. Hovedindeksen steg 1,31 prosent til 355,21 poeng.

Lakseaksjene var vinnere i dag, etter uventet sterke kvartalstall fra Fjord Seafood, som havnet helt på toppen av vinnerlisten, med en oppgang på 15 prosent til 6,05 kroner. De gode Fjord-tallene trakk også med seg Pan Fish, Cermaq og Lerøy opp henholdsvis 12, 10 og 7 prosent.

Tandberg Television steg hele 14 prosent til 111 kroner, den høyeste kursen siden januar 2000, etter knallsterke kvartalstall etter børs onsdag. Etter børs i dag melde selskapet om en planlagt emisjon på over 600 millioner kroner.

Da Oslo Børs stengte var oljeprisen lite endret fra onsdag, etter flere dager med fall. Oljegigantene Hydro og Statoil steg i dag moderat, men flere oljeserviceselskaper havnet høyt på vinnerlisten. Seismikkselskapet TGS-Nopec steg 10 prosent til 32,50 kroner etter en god kvartalsrapport. Andre sterke oljeserviceaksjer i dag var Stolt Offshore, Subseas 7, Songa Offshore og Sinvest.

DNO steg drøyt 2 prosent til 47 kroner etter en kvartalsrapport som viste solid overskudd.

Men ikke alle gledet markedet med sine kvartalstall. Otrum Electronics falt 10 prosent til 26 kroner etter å ha meldt om fallende omsetning og underskudd på driften.

Flyselskapene SAS og Norwegian la også frem sin kvartalsfasit i dag. Norwegian-aksjen falt marginalt til 84,75 kroner, etter en himmelferd som foreløpig endte i en rekodnotering tidligere i uken. Norwegian viser kraftig vekst i kvartalet. Det er et lite pluss på bunnlinjen, men driften viser fortsatt et lite minustall.

SAS steg 4,5 prosent til 91,50 kroner etter en kvartalsrapport som viste overskudd og solid fremgang fra året før.

Da Oslo Børs stengte var det robust oppgang på internasjonale børser, både i Europa og USA.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag