Gå til sidens hovedinnhold

Sterke tall roer børsnerver

Knallsterke kvartalstall bidrog til en solid opptur på USA-børsene onsdag.

De generelle indeksene steg rundt 1 prosent og Nasdaq-indeksen enda mer onsdag, etter sterke kvartalstall fra Morgan Stanley og FedEx.

Begge leverte kvartalstall langt over det markedet hadde ventet, og begge aksjene steg rundt 5 prosent. De gode tallene fra Morgan Stanley kommer i rekken av store meglerhus, som har avvikende regnskapsår og nylig har meldt om tallene ved utgangen av mai. Det har vært knallsterke tall over hele linjen.

Inntjeningen til de store børsselskapene har de siste årene vært en konstant trøst i markeder preget turbulens knyttet til terror, renter og valuta. Selskapene i S&P 500-indeksen er på vei mot det 11. kvartalet på rad med tosifret resultatvekst, noe som bare har skjedd én gang til siden 1950.

Oljeprisen steg selv om ukentlige tall fra det amerikanske energidepartementet viste de største råoljelagrene på åtte år – i mai 1998. Da var oljeprisen 16 dollar. Onsdag endte prisen på den amerikanske referanseoljen WTI opp 99 cent til 70,33 dollar på råvarebørsen i New York.

I dag steg prisen trolig på grunn av at lagrene av bensin var litt mindre enn ventet og det siste utspillet fra Iran i atomstriden var mindre kompromissvillig enn i det siste.

Delindeksen for oljeselskaper steg drøyt 2 prosent, delindeksen for oljeservice drøyt 3 prosent.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,95% til 11.079,46

Nasdaq +1,62% til 2.141,20

S&P 500 +0,97% til 1.252,19

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget