NA24.no

Sterkere enn ventet fra Norsk Hydro


Konsernsjef i Norsk Hydro, Svein Richard Brandtzæg, kunne legge fram et bedre resultat enn hva som ble ventet av selskapet i andre kvartal.
Konsernsjef i Norsk Hydro, Svein Richard Brandtzæg, kunne legge fram et bedre resultat enn hva som ble ventet av selskapet i andre kvartal. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norsk Hydro leverte et sterkere resultat enn ventet i årets andre kvartal, til tross for fallende aluminiumspriser.

Resultat før skatt endte på 2.955 millioner kroner i andre kvartal, noe som hovedsakelig reflekterer lavere aluminiumspriser og premier, ifølge selskapet.

Selskapets underliggende driftsresultat før finansposter og skatt sank til 2.667 millioner kroner i andre kvartal. Det er en nedgang fra første kvartal, da resultatet ble 3.208 millioner kroner, men det er en økning fra samme kvartal i fjor, da tallet endte på 544 millioner kroner.

Det var på forhånd ventet et underliggende driftsresultat på 2.344 millioner kroner, ifølge SME Direkt for TDN Finans, melder E24.

Høyere salgsvolum har imidlertid ført til de beste resultatene noen gang i nedstrømsvirksomheten siden 2007, da Norsk Hydro ble et rent aluminiumsselskap.

– Resultatene for dette kvartalet er påvirket av lavere priser, men jeg er glad for å se at etterspørselen øker og at aluminium overtar som foretrukket metall i flere og flere produkter, noe som har bidratt til rekordresultater i vår nedstrømsvirksomhet, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg, som la fram tallene tirsdag morgen.

Fakta: FAKTA

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Nøkkeltall for Norsk Hydro ASAs resultatregnskap for andre kvartal 2015 (med tall fra andre kvartal 2014 i parentes):

* Driftsinntekter: 22.436 millioner (18.272 millioner)

* Underliggende driftsresultat (EBIT): 2.667 millioner (544 millioner)

* Resultat før skatt: 2.698 millioner (620 millioner) (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere