NA24.no

Sterkest i Europa

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Oslo Børs er igjen best i klassen, men faller nå.

Flere som søker om arbeidsledighettrygd i USA sender Oslo Børs til negativt terreng. Hovedindeksen er ned 0,26 prosent til 421,79 poeng. Likevel er situasjonen langt mørkere ellers i Europa.

NA24 - din næringslivsvis

De fleste tungvekterne trekker opp, men enkelte er langt mer daffe.

Tolker ringesignaler
Schibsted skal ha ringt rundt til meglerhusene for å advarer mot at hele påskeferien havnet i første kvartal. Blant annet skal annonseinntektene i Aftenposten og Finn.no bære preg av dette, skriver TDN Finans.

Ringerunden har blitt oppfattet som et skjult resultatvarsel. Aksjen faller 5,41 prosent til 1,51 kroner.

-Det går rykter om at enkelte tolker selskapets ringerunde som et resultatvarsel, både for første kvartal og også for hele året. Det mener jeg er helt feil tolkning, sier analytiker Henrik Schultz i Kaupthing til nyhetsbyrået.

Aker Kværner som har byttet navn til Aker Solutions. Selskapet kan samtidig melde om en kontrakt verdt 223 millioner dollar eller rundt 1,15 milliarder kroner fra Petrobras. Aksjekursen stiger 3,24 prosent til 119,50 kroner.

Hever Yara
Yara aksjen stiger 4,71 prosent til 300 kroner. Meglerhuset JP Morgan har hever kursmålet til 380 kroner per aksje fra 350 kroner. Det er på bakgrunn av oppgangen i prisene på nitrogenbasert kunstgjødsel og troen på at tilbud/etterspørsel utsiktene vil fortsette å støtte videre prisoppgang de neste to til tre år, skriver Dow Jones Newswire.

Meglerhuset beholder overvektsanbefalingen og venter at konsensus vil oppgraderer resultatestimatene.

Høyere oljepris
Oljeprisen har trukket oppover etter at den var under 100 dollar da Oslo Børs stengte onsdag. Nå ligger kontraktsprisen på nordsjøolje for levering i mai rundt 3 dollar over nivåene fra dagen før og omsettes for 102,45 dollar per fat. Den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene viser en markant økning i råoljelagrene, mens både bensin og destillatlagrene viste et betydelig trekk. Mot våren kommer fenomenet kjøresesongen i USA.

StatoilHydro stiger 0,76 prosent til 158,20 kroner.

Fall i Europa
Rett i forkant av at USA-handelen starter, indikerer futureshandelen en noe dempet start. Nasdaq-futuren faller 0,20 prosent, mens S&P 500-futuren er ned 0,18 prosent. Dow Jones Indicative faller 0,72 prosent.

I Europa er stemningen også noe dyster. Bankaksjene blir sendt ned på en analyse fra Goldman Sachs som kutter i resultatestimatene. Citigroup har også kuttet i estimatene for BNP Paribas og Société Generale.

Samtidig viser en undersøkelse fra Bloomberg News at analytikerne er har gjort store nedjusteringer i forventet resultatvekst i de største selskapene. Nå venter tallknuserne at medlemmene av indeksen Stoxx 600 at resultatveksten vil ligge på 1,9 prosent i 2008 mot tidligere anslag på 11 prosent ved sluttet av 2007.

DAX-indeksen faller 0,62 prosent, mens FTSE 100 i London blir sendt ned 0,45 prosent. CAC 40 i Paris faller 0,55 prosent. I Stockholm faller børsen 0,69 prosent, mens København og Helsingborg er ned henholdsvis 0,90 prosent og 0,87 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere