Kronen har styrket seg markert siden fredag morgen, og EURNOK har falt til 8,96.

Samtidig er USDNOK ned nesten 1 prosent til 7,98.

- EURNOK har ikke vært lavere siden august i fjor. Løftet i oljeprisen på tampen av forrige uke kombinert med at nøkkeltall for norsk økonomi synes noe bedre, er nok noen av driverne bak kronestyrkelsen, skriver DNB Markets i en morgenrapport mandag.

Les: Børs: Solig oppgang i Hongkong

Nordea Markets skriver i ett notat mandag morgen at banken mener det fortsatt er rom for ytterligere styrking av NOK fremover.

Bedre ledighetstall enn forventet

Flere viktige norsek nøkkeltall ble publisert på fredag. Viktigst her hjemme var de registrerte ledighetstallene fra NAV, som viste en sesongjustert nedgang på 371 personer fra august til september.

Les: Én artikkel løftet storbanken til himmels på børsen

Tallene var ifølge DNB Markets litt bedre enn konsensus hadde ventet.

- All den tid de siste tallene var litt bedre enn ventet, bare understøtter dette vårt syn om at Norges Bank vil holde styringsrenten uendret fremover.

Les: Oslo Børs på stedet hvil etter torsdagens opptur

- Bekymringsverdig gjeldsvekst

DNB bet seg også merke i at husholdningenes lånevekst tiltok til 6,1 prosent å/å i august, opp fra 5,9 prosent måneden før.

- Gitt den høye boligprisveksten er ikke dette overraskende. Likefult er det bekymringsverdig at gjeldsveksten til husholdningene tiltar i en periode der lønns- og inntektsveksten bremser opp, skriver DNB Markets-økonom Ole André Kjennerud.