NA24.no

Sterkt fra Fred. Olsen-riggene

Foto: Fred Olsen Energy
Riggselskapet Fred. Olsen Energy toppet konsensus i andre kvartal.

Fred. Olsen Energy ASAs fortsatte å høste av sterke kontrakter og fortsatt høy utnyttelsesgrad på riggflåten i andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Dette ga tall som var bedre enn ventet, men styret ser få tegn til bedring for det nærmeste året i et marked som nå er preget av nervøsitet blant oljeselskapene og reduserte letebudsjetter.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Sterke tall
FOEs rigger dro i andre kvartal inn 1.873 millioner kroner i driftsinntekter, som var litt ned fra første kvartals 2.108 millioner, men klart over samme periode i fjor, som ga 1.208 millioner kroner. Analytikerne hadde ifølge TDN Finans ventet 1.806 millioner kroner i snitt.

Driftsresultatet lød på 907 millioner kroner, mot ventet 862 millioner kroner. I første kvartal endte driftsresultatet på 1.199 millioner kroner.

Netto resultatet for andre kvartal endte på 869 millioner kroner etter en skattekostnad på 30 millioner kroner. Analytikerne hadde ventet 774 millioner kroner i andre kvartal, mens bunnlinjen i første kvartal endte på 1.114 millioner kroner.

Resultat per aksje endte på 13,10 kroner, ned fra 16,80 kroner i første kvartal. Fallet i så vel driftsinntekter som resultater sammenlignet med første kvartal skyldes i all hovedsak at riggene Borgny Dolphin og Bideford Dolphin måtte gjennom klassing i andre kvartal.

Svakt en periode
- Til tross for en økning i oljeprisen gjennom kvartalet har det vært lite forbedring i form av økt aktivitet fra oljeselskapene for 2009 og for første halvdel av 2010. Operatører fokuserer fremdeles på å redusere kostnader og utsetter eller reduserer investeringsplaner ved fremleie av boreenheter eller utsetting av ytterligere riggforpliktelser, skriver styret i FOE om utsiktene fremover.

I det lengre perspektiv forventer styret imidlertid at balansen mellom tilbud og etterspørsel for flytende boreenheter å være sunn.

FOE har en flåte bestående to dypvannsenheter, seks halvtnedsenkbare rigger til bruk på mellomdypt vann og en boligenhet. Syv av enhetene har lang kontrakter

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere