*Nettavisen* Økonomi.

Sterkt fra lakseselskap

Grieg Seafood knallet til.

12.05.09 08:18

En oppjustering av verdien på biomassen, førte til at Grieg Seafood fikk sterke resultater i første kvartal. I tillegg til dette steg lakseprisene på slutten av kvartalet.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultat før biomassejusteringer ble 11,2 millioner kroner sammenlignet med 2,8 millioner kroner i 2008. Omsetningen i kvartalet falt til 284 millioner kroner, mot 346,7 millioner kroner i samme periode i fjor. Årsaken til omsetningsfallet er mindre slakting i kvartalet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Resultatet før skatt ble i sterke 171,0 millioner kroner sammenlignet med minus 78,6 millioner kroner i første kvartal 2008. Årsaken til det sterke resultatet er hovedsaklig oppjusteringen av verdien på biomassen.

- Siste del av første kvartal 2009 har vært preget av gode laksepriser. Redusert produksjon av laks globalt for første gang, har mer enn kompensert for nedgangen i etterspørselen som følge av den globale resesjonen, heter det.

Lite slakting i perioden bidro til en svak kontantstrøm. Netto kontantstrøm fra drift var i kvartalet på minus 8,9 millioner kroner.

- Markedsutsiktene er generelt bedret gjennom kvartalet som følge av nedgang i tilbudet av laks på kort til mellomlang sikt, kombinert med begrenset negativ virkning av resesjonen globalt sett, heter det i rapporten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.