*Nettavisen* Økonomi.

Sterkt fra Pan Fish

Foto: (Scanpix)

John Fredriksens oppdrettsgigant knuser analytikernes forventninger for første kvartal.

27.06.06 11:09

Pan Fish melder om at høye laksepriser, økt slakting og fortsatt solid drift innenfor oppdrettsområdet bidrar til en bra start for året for selskapet.

Selskapet la onsdag morgen frem resultater for første kvartal som viser driftsinntekter på 668,5 millioner kroner, en kraftig økning fra samme periode året før da driftsinntektene endte på 407,4 millioner kroner. Det var ifølge TDN Finans ventet driftsinntekter på 676 millioner kroner.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Resultat før verdijustering av biomasse var 109,1 millioner kroner i kvartalet, mot 13,1 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Driftsresultat før avskrivninger endte på 155,7 millioner kroner mot 48,9 millioner kroner samme periode året før. Resultat før skatt endte på 153,2 millioner kroner, mot et tap på 15,9 millioner kroner samme periode året før. Det var ventet et resultat før skatt på 80 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

- Vi er svært godt fornøyd med utviklingen gjennom kvartalet, godt hjulpet av høye priser og høyere slaktevolum innenfor oppdrett. Kanskje enda viktigere, er det at vi nå ser resultater av den vellykkede restruktureringen av Pan Fish, og at vi har sikret oss en ledende posisjon i forhold til den pågående konsolideringen av bransjen. Jeg er derfor svært optimistisk til det forestående samarbeidet og sammenslåingen med Marine Harvest og Fjord Seafood, sier konsernsjef Atle Eide i Pan Fish.

Rapporteringen for første kvartal 2006 for Pan Fish inkluderer ikke Marine Harvest. Fjord Seafood er tatt med som tilknyttet selskap basert på en eierandel på 39,97 prosent pr 31.03.2006.

- Den positive trenden fra fjoråret fortsetter, og bygger opp under våre tidligere uttalte forventninger om at det positive markedsbildet vil holde seg utover i 2006. Vi opprettholder våre estimater om en ventet økning i planlagt salg på 25 000 tonn for året, sier Atle Eide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag