*Nettavisen* Økonomi.

Sterkt fra PAR

Adm. dir PA Resources Foto: (PA Resources)

Det svensknorske oljeselskapet overrasker positivt.

28.10.09 10:14

Oljeselskapet PA Resources fikk i tredje kvartal et resultat før skatt på 114,9 millioner svenske kroner. Det er en svekkelse fra 224,5 millioner kroner i samme kvartal i fjor, men likevel godt over forventningene.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) viser et overskudd på 499 millioner svenske kroner mot 556,3 millioner svenske kroner i tredje kvartal i fjor. Det ordinære driftsresultatet viser et overskudd på 247,3 millioner svenske kroner mot 455 millioner i samme periode året før.

Analytikerne ventet ifølge estimater innsamlet av SME Direkt på vegne av TDN Finans at selskapet vil få et resultat før skatt på 92 millioner svenske kroner og et EBITDA på 345 millioner svenske kroner. Det ordinære driftsresultatet var forventet å havne på 137 millioner svenske kroner.

PA Resources startet opp produksjonen i Azurite-feltet i Kongo, og gruppens totale produksjon ble på 1.244.600 fat i tredje kvartal. Det er en bedring fra 819.900 fat i andre kvartal.

Driftsinntektene steg til 696,5 millioner svenske kroner fra 680 millioner svenske kroner. Her ventet analytikerne 535 millioner svenske kroner.

- I løpet av tredje kvartal har vi levert høyere produksjon og på samme tid oppnådd bedre diversifisering av produksjonen i to geografiske regioner. Dette i kombinasjon med et lavere nivå på investeringene og en høyere og mer stabil oljepris, innebærer at vilkårene for resten av året og 2010 har bedret seg, kommenterer konsernsjef Ulrik Jansson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.