NA24.no

(pepsiworld.com)

Sterkt fra Pepsi

Pepsi-konsernet øker marginene under finanskrisen.

Det kan se ut til at drikkevaregiganten PepsiCo har brukt finanskrisen til å slanke kostnadene, for tross en liten nedgang i omsetningen har bunnlinjen økt i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i 2008.

Resultatet for tredje kvartal kom inn over markedets forventninger. Driftsinntektene havnet på 11,1 milliarder dollar, mot 11,2 milliarder i samme periode i fjor.

Nettoresultatet lød på 1,72 milliarder dollar for tredje kvartal, opp fra 1,58 milliarder i samme periode i fjor. Resultat per aksje ble således 1,09 dollar, mens markedet ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters, hadde ventet 1,03 dollar per aksje.

Konsernet er også fornøyd med utviklingen hittil i år og bekrefter sin tidligere prognose for resultatveksten i hele 2009. Den lyder på medium til høy ensifret prosentvis resultatvekst. Her ligger analytikere på sin side inne med en resultatvekst på en knapp prosent.

I 2010 tar PepsiCo sikte på en resultatvekst på 11 til 13 prosent, og dersom den blir større er de klare til å bruke overskuddslikviditeten til ytterligere investeringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere