NA24.no

Sterkt fra Prosafe Production

Oljeserviceselskapet vil ikke delta i prispress for å vinne nye kontrakter.

Prosafe Production ASA som er spesialisert på levering av produksjonstjenester til oljeindustrien gjennom utleie av produksjonsskip, såkalte FPSO’er, har lagt frem resultatene for tredje kvartal.

Med gode underliggende kontrakter og stabil drift kan selskapet vise til gode resultater for kvartalet, men ser tøff konkurranse fremover for å få inn nye oppdrag. Det er en konkurranse selskapet signaliserer at de ikke vil være med på hvis det går utover selskapets marginer.

Venter tøff periode
Markedet for FPSO’er har vært inne i en total stillstand i kjølvannet av finanskrisen. Det var først nå i høst at markedet igjen har kunnet observere et par slutninger av FPSO’er. Prosafe Production skriver i rapporten at de forventer at markedet vil fortsette å være tregt med få nye kontraktsmuligheter.

- Aktivitetsnivået for 2010 forventes å bli høyere, men tildelingsnivået forventes å ligge godt under snittet på 20 kontrakter per år som ble sett i perioden 2005 til 2008, skriver styret i Prosafe Production.

Samtidig peker de på at en rekke av de store FPSO-aktørene nå er i ferd med å få ledig prosjektkapasitet, som forventes å gi en tøff konkurranse ved nye anbud det kommende året. Prosafe sier videre at de ikke er villige til å senke sitt avkastningskrav for å vinen nye prosjekter, og da heller vil prioritere for det langsiktig gode markedet de ser fremover ved å redusere gjeld og øke konsernets finansielle fleksibilitet.

Sterke tall
Prosafe Production hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 83,5 millioner dollar, opp fra 70,1 millioner dollar i samme periode i fjor. Driftsresultatet før avskrivninger endte på 50,5 millioner dollar, op fra 35,2 millioner i samme periode i fjor. Dette ga et driftsresultat på 30,4 millioner dollar, mot 21 millioner i tredje kvartal 2008.

Resultatet før skatt lød på 18,9 millioner dollar, en økning på 15,8 millioner fra samme periode i fjor.

Selskapets flåte består av åtte FPSO’er, hvorav den nyeste påbegynner kontrakt i november. Videre har selskapet to lagerskip og en supertanker for konvertering ved en eventuell ny kontrakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere