NA24.no

Sterkt fra Siem

Resultathopp for Siem Offshore sender aksjen rett opp.

Siem Offshore la torsdag frem et sterkt resultat for første kvartal 2009.

NA24 - din næringslivsavis

Inntektene ble en million dollar bedre enn samme periode i 2008, og endte på 43,8 millioner dollar. Marginen bedret seg mer, og utviklingen i valuta gjorde at driftsresultatet ble svært hyggelige 35,1 millioner dollar mot 19,1 millioner samme periode i fjor. Selskapet hadde 19,4 millioner dollar i fortjeneste på valutakontrakter.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Overskuddet før skatt ble til slutt 34,4 millioner dollar mot 27,4 millioner samme periode i fjor.

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at første kvartal, som vanligvis er et svakt kvartal i Nordsjøen, ble svakere på grunn av finanskrisen. Samtidig betrakter selskapet det som positivt at muligheten for overkapasitet faller ettersom det nå kanselleres en rekke nybygginger.

- De langsiktige, fundamentale utsiktene fortsetter å være lovende i energisektoren, skriver Kristian Siem, styreformannen i Siem Offshore, i meldingen.

Aksjen klatrer kraftig på børsen etter å ha lagt frem tallene, og klokken 09.40 stiger aksjekursen til 7,45 kroner - opp 12,03 prosent fra onsdag.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere