*Nettavisen* Økonomi.

Sterkt fra Stolt-Nielsen

Foto: Jan Greve/SCANPIX

Kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen leverer varene, og spår et nytt sterkt år.

Endelig har kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen SA fått publisert tallene for sitt regnskapsmessige fjerde kvartal 2006. En ny gjennomgang av tallene er årsaken til at Stolt-Nielsen måtte utsette fremleggelsen av tallene.

NA24 - din næringslivsavis

Konklusjonen på gjennomgang er imidlertid at det ikke er behov for endringer i tidligere publiserte regnskapstall for Stolt-Nielsen.

På konsensus
Fjerdekvartals-tallene er stort sett akkurat som ventet av analytikerne. Nettoresultatet endte på 57,8 millioner dollar etter driftsinntekter på 404 millioner dollar. Ifølge estimater TDN Finans hentet inn tidligere i år, hadde analytikerne ventet et resultat på 57 millioner dollar etter inntekter på 406 millioner dollar.

Stolt-Nielsen har avvikende regnskapsår som ble avsluttet 30. november. Fasiten for første kvartal skal offentliggjøres torsdag 26. april.

Sterk økning
Stolt-Nielsens tall viser en sterk vekst i forhold til samme periode i 2005, da driftsinntektene lød på 347,2 millioner dollar med et nettooverskudd på 43 millioner dollar.

Selve kjernevirksomheten, kjemikalietankskipene i Stolt-Nielsen Transportation Group, viste et driftsoverskudd då 48,7 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 28 millioner året før.

Stolt-Nielsen eierandel i Marine Harvest bidro med pluss 19,4 millioner dollar i kvartalet.

God utvikling
Ifølge rapporten har kjemikalietankmarkedet fortsatt å vise en sterk utvikling i første kvartal. Spotmarkedet og volumkontraktratene har ligget omkring 5 prosent over nivåene i fjerde kvartal.

Den positive utviklingen har imidlertid blitt noe dempet av økte driftskostnader som følge av økte ventetider på grunn av fulle havner og dårlig vær.

Stolt Tanker Joint Service sailed-in Timecharter-indeks steg med 5 prosent i fjerde kvartal, en økning på 5 prosent i forhold til tredje kvartal i fjor. For første kvartal endte snittet på 1,32.

- Vi forventer 2007 blir et nytt sterkt år for våre virksomheter, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar.

Samtidig sier Stolt-Nielsen at gruppen forventer fortsatt høye kostnader i forbindelse med den pågående kartellsaken i USA. Neste høring i saken er satt til 30. mai i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.