Sterkt fra storbank

Foto: (EPA)

Første amerikanske storbank leverer varene.

15.01.10 14:40

En av de store bankene i USA har levert tall for fjerde kvartal. Og JP Morgan Chase & co overgår forhåndsforventningene.

NA24 - din næringslivsavis

Bankkonsernets nettoresultat endte på 3,28 milliarder dollar. Dette tilsvarer 0,74 dollar pr. aksje. Resultatet fra samme periode året før viste et nettoresultat på 702 millioner dollar og et resultat per aksje på 0,06 dollar.

Dette er bedre enn analytikerne ventet på forhånd. Ifølge Thomson Reuters lå forventningene på 0,61 dollar per aksje i fjerde kvartal.

Omsetningen i kvartalet endte på 25,2 milliarder dollar. Det var lavere enn analytikernes forventninger om 26,8 milliarder dollar.

For hele 2009 leverte banken et nettoresultat på 11,7 milliarder dollar, eller 2,26 dollar per aksje, mens den i 2008 hadde et nettoresultat på 5,6 milliarder dollar, eller 1,35 dollar per aksje.

- Fortsatt forsiktige
- Vi gleder oss over at vi genererte resultater på 3,3 milliarder dollar i fjerde kvartal og nesten 12 milliarder dollar for året. Selv om disse resultatene viste en forbedring, erkjenner vi at de kom til kort både i forhold til en tilfredsstillende avkastning på kapital og selskapets inntjeningspotensial, kommenterer konsernsjef Jamie Dimon i resultatrapporten.

Han trekker frem at de har styrket inntjeningen fra investeringsbankvirksomheten, virksomheten som omfatter den kommersielle bankdriften, kapitalforvaltning og personmarkedet.

- Selv om vi ser noen stabilitet i misligholdene er forbrukerkreditten fortsatt høy, det er svak sysselsetting og svake boligpriser. Følgelig vil vi fortsatt være forsiktige, sier Dimon.

Først ute
JPMorgan er den første av de store bankene i USA som leverer kvartalstall for fjerde kvartal.

I neste uke venter analytikerne at Goldman Sachs Group Inc. skal legge frem et nettoresultat på 3,36 milliarder dollar, mot et nettounderskudd på 2,29 milliarder dollar i fjerde kvartal 2008. Citigroup er ventet å legge frem et tap på 5,03 milliarder dollar, mens USAs største bank, Bank of America, er ventet å legge frem et nettoresultat på 164 millioner dollar. Det viser estimater innhentet av nyhetsbyrået Bloomberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag