*Nettavisen* Økonomi.

Sterkt fra Storebrand

Finansselskapet Storebrand imponerer igjen og leverer sterkere tall enn analytikerne hadde ventet.

Storebrands konsernsjef Idar Kreutzer har grunn til å smile når selskapets resultat for fjerde kvartal skal presenteres.

NA24 - din næringslivsavis

Finansgiganten leverte et konsernresultat på 460 millioner kroner i fjerde kvartal fra 429 millioner kroner samme periode året før. Ifølge estimater innhentet fra TDN Finans var det forventet et konsernresultat på 371 millioner kroner.

Livselskapet leverte et resultat på 379 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 376 millioner kroner samme periode året før. Det var ventet at denne delen ville levere et overskudd på 315 millioner kroner ifølge estimater fra TDN Finans.

Kapitalforvaltning leverte et resultat på 67 millioner kroner, mot fire millioner kroner kvartalet før.

Sterk vekst i tjenestepensjon
Storebrand Livsforsikring melder om at de har bokført netto tilflytting på 5,3 milliarder kroner i 2006, der en halv milliard kommer i fjerde kvartal. Selskapet melder videre at satsningen i markedet for obligatorisk tjenestepensjon har gitt gode resultater, og det er tegnet slike avtaler for bedrifter som omfatter 200.000 ansatte, noe som gir en årlig premie på 870 millioner kroner.

Den verdijusterte egenkapitalavkastningen i livselskapet utgjær 3,6 prosent i fjerde kvartal og 8,3 prosent for året som helhet.

- Kapitalforvaltningsvirksomheten har en resultatfremgang på 63 millioner kroner i forhold til samme kvartal året før. Hovedforklaringen bak fremgangen er vekst i midler til forvaltning og god verdiskaping i fond og porteføljer, noe som gir økte avkastningsbaserte honorarer.

Nye kunder
Storebrand Bank skriver at de har satt i gang en offensiv i personmarkedet, som gir en økende vekst av nye kunder.

- Det er åpnet over 6 000 nye kontoer i kvartalet og over 21 000 kontoer i 2006. Brutto utlån har økt med totalt 2,6 milliarder kroner i løpet av 4. kvartal og med 4,4 milliarder siden årsskiftet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.