*Nettavisen* Økonomi.

Sterkt fra Subsea 7

Subsea-selskapet til Kristian Siem dro inn sterke resultater for andre kvartal.

28.07.09 08:18

Undervannsentreprenøren Subsea 7 leverte sterke tall for andre kvartal. Selskapet kunne melde om driftsinntekter i kvartalet på 637,2 millioner dollar, mot 598,9 millioner dollar samme periode året før.

Sjekk aksjekursen til Subsea 7 her

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte med et overskudd på 145,7 millioner dollar, mot 147,3 millioner dollar i andre kvartal i 2008.

Netto driftsresultat endte med et overskudd på 117,8 millioner dollar, mot 131,3 millioner dollar samme periode året før, mens netto driftsmargin endte på 18,5 prosent mot 21,9 prosent samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte med et overskudd på 119,2 millioner dollar, fra 123,1 millioner dollar samme periode året før.

Ifølge estimater innhentet av TDN Finans leverte selskapet betydelig bedre over hele linjen. Det var forventet en topplinje på 559 millioner dollar, mens resultatet før skatt var ventet å ende på 72 millioner dollar.

Selskapet skriver at utsiktene subsea-markedet på et mellomlang til langt perspektiv er meget godt, mens det nåværende klimaet er utfordrende.

- Det fortsetter å være forsinkelser på prosjekter og et sterkere press på marginene, drevet av både mindre volum av arbeid tilgjengelig og et press på operatørene om kutte kostnader, skriver selskapet i resultatrapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.