NA24.no

Sterkt fra Tandberg

Konsernsjef Fredrik Halvorsen, Tandberg
Konsernsjef Fredrik Halvorsen, Tandberg Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Videokonferanseselskapet selger mer enn ventet.

Det norske selskapet Tandberg, som lager videokonferanserelaterte produkter, kommer med resultater fra tredje kvartal etter børsslutt, torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen kom inn på 234,7 millioner dollar, opp 11,6 prosent fra samme periode i fjor, et godt stykke bedre enn analytikernes forventninger. Ifølge gjenomsnittsestimatet til hentet inn fra TDN Finans trodde tallknuserne på en omsetning på 218,7 millioner dollar.

Driftsresultatet var derimot nøyaktig som forventet på 50,0 millioner dollar. Det er 10,2 prosent høyere enn i 2008, da det endte på 45,3 millioner dollar i tredje kvartal.

Bruttomarginene er på omtrent samme nivå som ifjor på 65,60 prosent ned fra 65,90

Vil ha nytt bud i Tandberg
Denne morgenen ble det klart at en rekke av aksjonærene i videokonferanseprodusenten gjør det klart at de ikke vil godta budet fra Cisco. I september varslet Cisco at de er villige til å betale 153,50 kroner per aksje i Tandberg.

Lenge har det vært spekulert i at det kan komme et forbedret bud fra Cisco eller at det kan komme et konkurrerende bud fra en annen kant. SEB Enskilda representerer en aksjonærgruppering som sitter med 24 prosent av de utestående aksjene i Tandberg, og har kontaktet Cisco for å gjøre det klart at disse aksjonærene ikke vil slå til på tilbudet fra Cisco.

Les mer: Presser på for høyere bud

Totalt er det snakk om 21 aksjonærer som reflekterer aksjonærstrukturen i Tandberg. Det dreier seg om både norske og internasjonale aksjonærer og er en blanding av langvarige aksjeeiere og nye aksjeeiere.

Tandberg-aksjen steg 1,77 prosent til 155,30 kroner på Oslo Børs, i forkant av kvartalstallene.

Konsernsjef Fredrik Halvorsen avholdt en telefonkonferanse i forbindelse med resultatfremleggelsen:

Les mer: Snakker ut om oppkjøpsforsøket

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere