*Nettavisen* Økonomi.

Sterkt fra Telecomputing

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

IT-drifterne med solid resultat.

Telecomputing som er en såkalt ASP-aktør, som driver fjerndrift av større datasystemer for andre bedrifter, fortsatte veksten i fjerde kvartal. Med urolige økonomiske omgivelser vil selskapet nå fokusere på å maksimere drift av eksisterende virksomhet.

NA24 - din næringslivsavis

Sterkt resultat
Telecomputing har økt driftsinntektene fra 221,1 millioner kroner i fjerde kvartal i 2007 til 247,2 millioner kroner i fjorårets siste kvartal.

Dette har ikke gått på bekostning av driftsmarginen, som har økt fra 6,0 prosent i fjerde kvartal 2007 til 6,8 prosent i fjorårets fjerde kvartal. Driftsresultatet endte på 16,8 millioner kroner, opp fra 13,8 millioner i samme periode i 2007.

Resultatet før skatt lød på 12,0 millioner kroner, mot 9,3 millioner i fjerde kvartal 2007.

Best i klassen
Telecomputing etablerte i 2005 en strategi om å være best i klassen. Dette innebar for selskapet at de skulle ha en omsetningstakt på 1 milliard årlig ved utgangen av 2008.

Samtidig skal de holde driftsmarginen før goodwill på mellom 6 og 8 prosent. I fjerde kvartal var den på 7,7 prosent. Når selskapet går inn i modningsfasen er målsetning at marginen økes til minst 10 prosent.

I løpet av fjerde kvartal 2008 oppnådde selskapet alle Best in Class-målene, med et mindre avvik på omsetning på 2,8 millioner kroner.

Maksimere overskudd
Selskapet skriver at fremtidsvisjonene om videre vekst i lønnsomhet og markedsandeler fremdels er intakte og realistiske. Likevel har selskapet bestemt, at med dagens urolige økonomiske situasjon, er ikke dette riktige tidspunktet for å fremlegge et nytt sett med langsiktige vekstmål. Selskapet vil isteden fokusere på å konsolidere eksisterende virksomhet og på å maksimere overskudd og kontanstrøm i 2009.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag