NA24.no

Sterkt fra Telenor

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Telenor-konsernet seiler i medvind og understreker dette med å levere solide tall for tredje kvartal

Telenor fikk i tredje kvartal et resultat før skatt på 4.349 millioner, mot 5.686 samme kvartal i fjor. På forhånd var det ventet 3.686, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Omsetningen økte fra 22,8 til 24,1 milliarder kroner, i tråd med forventningene.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) falt fra. 8.042 til 7.746 millioner, men også det var bedre enn ventet..

- Telenor-konsernet hadde enda et sterkt kvartal, med økt organisk inntektsvekst, solid EBITDA-margin og kontantstrøm på 5,6 milliarder kroner, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Aksjekursen er lite endret kort tid etter børsåpning, på en generelt svak børsdag.

Sterk vekst i Asia
- Våre etablerte virksomheter i Asia hadde en organisk inntektsvekst på 13 prosent dette kvartalet, med en kontantstrøm på 9,3 milliarder kroner på årsbasis. Samtidig beholdt eller forbedret alle virksomhetene sine markedsposisjoner. Telenor Pakistan leverte bedre enn vi ventet etter flommen i landet, sier Baksaas.

- Jeg er glad for å se en positiv utvikling i Uninor i India dette kvartalet, med sterk vekst i antall abonnement og en økning i gjennomsnittlig inntekt per abonnent. Disse forbedringene er et resultat av en målrettet markedstilnærming og andre tiltak. Vi vil fortsette vår innsats for å øke inntektene og forbedre forretningsprosessene, sier Baksaas.

Smartphones i Norden
De nordiske markedene ligger langt fremme både på bruk og teknologi. I disse markedene sviktet inntektene noe grunnet lavere roamingpriser, lavere priser per telefonenhet og økt konkurranse om markedsandelene. Telenor introduserte i oktober nye tjenester til bedriftsmarkedet for å styrke sin posisjon i dette segmentet. Til tross for utgifter på vedlikehold og modenisering av mobilnettet leverer Telenor en kontantstrøm på 10,1 milliarder kroner for 2010 under ett. På toppen hadde Broadcast-virksomhetene en inntektsvekst på 4 prosent og leverte sterke marginer.

- Vi har i løpet av kvartalet inngått viktige avtaler om modernisering av nettverkene og mobilt internett som vil gi våre kunder gode fordeler på lengre sikt, sier Baksaas.

Mer positive til 2010
- Utsiktene for 2010 har blitt justert opp som et resultat av forbedret drift og dekonsolidering av EDB Business Partner. Vi venter nå en høyere organisk inntektsvekst og EBITDA-margin, i tillegg til noe reduserte investeringer, sier Baksaas.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere