NA24.no

Sterkt fra Tomra

Sist oppdatert:
Slår forventningene og har en sunn kontantstrøm fra driften.

Panteselskapet knaller til med bedre resultater enn analytikerne hadde ventet. Veksten utenfor Tyskland øker også markert.

Tomra hadde et resultat før skatt på 139,9 millioner kroner i fjerde kvartal. Det er en oppgang fra 138,1 millioner kroner i tilsvarende periode året før, og ligger godt over forventningene til analytikerne.

NA24 - din næringslivsavis

Det var på forhånd ventet at Tomra ville presentere et resultat før skatt på 117 millioner kroner, viser estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans.

Driftsresultatet falt til 131,1 millioner kroner fra 134,8 millioner kroner i fjerde kvartal 2006, men havnet over forventningene på 122 millioner kroner. Driftsmarginen steg derimot til 14 prosent fra 13 prosent i fjerde kvartal.

Driftsinntektene havnet på 947 millioner kroner mot 1.054 millioner kroner i tilsvarende kvartal året før. Det bidro til at bruttomarginene økte til 37 prosent fra 33 prosent i fjerde kvartal året før. Analytikerne hadde ventet 870 millioner kroner.

I fjorårets siste tre måneder var den organiske veksten utenfor Tyskland på 18 prosent i forhold til fjerde kvartal 2006. Panteselskapet melder også om en kontantstrøm på fra driften på 313 millioner kroner. Til sammenligning var kontantstrømmen i fjerde kvartal året før på 254 millioner kroner.

Styret i Tomra foreslår at det betales ut et utbytte på 0,45 kroner per aksje og at det blir gjennomført et nytt tilbakekjøpsprogram på 15 millioner aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere