Sterkt fra Veidekke

Foto: (Scanpix)

Leverer vekst på topplinje og drift, men merker at pessimismen råder.

06.11.08 08:42

Entreprenørene i Veidekke leverer et resultat før skatt på 262,9 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en svekkelse fra 327 millioner kroner sammenlignet med samme kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Et negativt finansresultat på 80,8 millioner kroner og nedskrivninger i forbindelse med verdiene på aksjene i i det unoterte eiendomsselskapet Hansa Property Group på 69 millioner kroner påvirker resultatet negativt.

Merker markedet
Veidekkke er fornøyd med utviklingen innen entreprenørvirksomheten, men aktivitetene innen eiendomsutvikling preges av et svakt marked. Myndighetenes økte satsing på investeringer innen anlegg og infrastruktur i Norge og Sverige blir trukket frem som positivt og de venter at det vil gi muligheter fremover også for asfaltvirksomheten.

Driftsresultat før avskrivninger (EBTIDA) steg til 413,6 millioner kroner i tredje kvartal fra 370,6 millioner kroner i tilsvarende periode året før. Det ordinære driftsresultatet økte til 335,2 millioner kroner fra 311,1 millioner.

Veidekke kan også vise til en topplinje vekst der driftsinntektene havnet på 5.028,9 millioner kroner, en bedring fra 4.849,6 millioner kroner.

Ordrereserven har falt til 11.248 millioner kroner innen entreprenørvirksomheten. Ved inngangen av året lå den på 13.263 millioner kroner.

- Vanskelig å spå
Veidekke merker at finanskrisen har bidratt til knapphet på kreditt, høyere renter og en generell pessimisme i skandinavisk økonomi, men de mener det er vanskelig å anslå hvor langvarig og sterkt dette vil påvirke bygg- og anleggsmarkedet.

- Det forventes imidlertid en periode med betydelig vanskeligere markedsforhold for boliger og private næringsbygg. Myndighetene, spesielt i Norge og Sverige, stimulerer nå til økt offentlig bygg- og anleggsvirksomhet ved å øke bevilgningene og fremskynde større prosjekter. Dette vil kunne dempe den negative effekten av svikt i det øvrige byggmarkedet, skriver Veidekke.

- For Veidekkes entreprenørvirksomhet stiller et strammere marked økte krav til selektivitet i valg av prosjekter og fortsatt fokus på lønnsomhet og risikostyring i prosjektene fremfor vekst i omsetningen. Når det gjelder eiendomsutvikling, vil fokus fortsatt være å opprettholde krav til forhåndsalg av boliger før igangsetting av nye prosjekter, utvikling av eksisterende tomtebank samt selektivt kjøp av nye tomter, skriver Veidekke i sin resultatrapport.

Selskapet vil fortsatt vurdere tilbakekjøp av egne aksjer fortløpende og de ønsker å opprettholde selskapets gode finansielle posisjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.