NA24.no

Sterkt fra Wilson

Tørrlastrederiet fraktet inn millioner i fjerde kvartal.

Rederiet Wilson, som driver befraktning og operasjon av mindre tørrlastskip har leverert sterke tall for fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Wilsonsystemet opererer 107 skip, hvorav 77 er eiermessig kontrollert av selskapet.

Selskapet oppnådde i fjerde kvartal skipsinntekter på TC basis på 280 millioner kroner mot 230 i fjerde kvartal året før. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte på 115 millioner kroner i kvartalet mot 77 millioner i fjerde kvartal 2006.

Rederiet fikk et resultat før minoriteter og beregnet skatt på 64 i millioner kroner i fjerde kvartal mot 47 millioner kroner i samme periode året før.

Konsernet skriver at økningen kan knyttes opp mot et stabilt høyt aktivitetsnivå og god inntjening fra kontraktene. Selskapet har i kvartalet også hatt flere skip i operasjon enn i tilsvarende periode i 2006.

Eier 77 skip
Wilsonsystemet opererer 107 skip, hvorav 77 er eiermessig kontrollert av selskapet. Rederiet skriver at inntjeningen fra kontraktsmassen sammen med et godt spotmarked, særlig for selskapets største skip, bidrar til den gode inntjeningen.

I 2007 som helhet har selskapet inngått avtale om kjøp av 16 skip for samlet rundt 400 millioner kroner. Konsernet mener at kontraktsdekningen er tilfredsstillende og ordrereserven ved nyttår utgjorde 1,9 milliarder kroner.

Beskatning
Videre planlegges det for en jevn økning av flåten i 2008, og til slutt skriver styret at det ser positivt på forslaget om ny beskatningsmodell for rederier i Norge og vil aktivt vurdere inntreden i slikt system.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere