*Nettavisen* Økonomi.

Sterkt kvartal for Rem Offshore

Offshorerederiet ser svakere marked i horisonten.

REM Offshore har lagt bak seg et godt kvartal med høy utnyttelsesgrad på skipene.

NA24 - din næringslivsavis

Kvartalet endte med et overskudd på 96,4 millioner kroner, mot 25,9 millioner kroner i samme periode året før. Driftsresultatet havnet på 128,1 millioner kroner mot 62,1 millioner kroner i samme periode året før.

Selskapet melder om gode ratenivåer i spotmarkedet for både PSV og AHTS skip.

Før avskrivninger endte driftsresultatet på 142,4 millioner kroner mot 77,9 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsinntektene økte i fjerde kvartal til 241,9 millioner kroner mot 138 millioner kroner. Denne økningen skyldes flere skip i drift. Selskapet hadde ved utgangen av kvartalet 13 skip i drift bestående av fem MPSV, seks PSV og to AHTS skip. I fjerde kvartal året før hadde Rem Offshore 8 skip i drift.

Rederiet skriver i rapporten at de forventer at markedet de neste kvartalene vil bli svakere enn 2008, men med naturlige sesongsvingninger.

- Oljeprisen er driveren i vår næring, og med fortsatt fallende oljepris vil dette gi negative utslag i aktivitetsnivået også i våre segment. Utnyttelsen på selskapets skip som opererer i spotmarkedet forventes å falle hvis oljeprisen fortsetter sin nedadgående trend. Selskapets nye flåte vil være et konkurransefortrinn i et svakere marked.

I tilegg skriver selskapet at de har sett en trend gjennom året med økende kostnader i selskapet, men som følge av finanskrisen opplever de at kostnadspresset er i ferd med å avta.

Styret vil ta stilling til utbytte ved neste styremøte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag