*Nettavisen* Økonomi.

Sterling knust av finanskrisen

Kollapsen på Island knekket flyselskapet. Kundenes penger er tapt, og flybillettene verdiløse.

29.10.08 17:39

Det islandskeide selskapet la i natt ut en lengre forklaring på hjemmesiden sin, og skriver at Sterling Airlines AS onsdag vil levere inn konkursbegjæring.

NA24 - din næringslivsavis

Solgt fra Fred. Olsen
Fra 1995 til 2005 var Sterling Airlines AS eid av Fred. Olsen. Nå hevder flyselskapet at finanskrisen ødela det siste forsøket på å få driften på vingene igjen.

- Våren 2008 ble flyindustrien nok en gang rammet av stigende oljepriser og sviktende etterspørsel. Dette første til store tap for Sterling, melder selskapet.

Spyttet inn 444,5 mill.
En spareplan med 40 prosent reduksjon i flyflåten og mannskapet i tillegg til omstrukturering hjalp til slutt ikke. Sterling skriver at disse inngrepene først ville fått full effekt i 2009. Hovedaksjonæren spyttet fra juli til september inn 444,5 millioner danske kroner i ny kapital, og planen var å fortsette å pøse inn penger til årsskiftet.

Men så skjedde det ting på Island i slutten av september:

Flere interessenter
- I løpet av tre-fire uker var nedsmeltingen av hele det finansielle systemet en realitet, og vår hovedaksjonær kunne ikke fortsette sin økonomiske støtte. Derfor har det vært ført forhandlinger med flere interesserte investorer, men den globale usikkerheten betød dessverre at vi ikke har kunnet finne en tilfredsstillende løsning, heter det på sterling.no.

Også kundenes penger er gått med i sluket:

- Billettpengene tapt
- Kunder som har bestilt billetter direkte på Sterlings hjemmeside, har dessverre ikke mulighet for at få billettene refundert. Dette gjelder også returreisen, som må betales for egen regning. Mange reiseforsikringer dekker dessverre ikke konkurs, men du bør likevel kontakte ditt forsikringsselskap for å få en avklaring, heter det blant annet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.