Fondsforvalteren Steve Leuthold har vist svært god teft de seneste årene. Han tror på fortsatt kraftig børsoppgang i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Leuthold driver fondet Leuthold Core Investment Fund, og hans vellykkede investeringsstrategier har fått ham til å slå minst 95 prosent av alle hans konkurrenter de siste fem årene.

- Psykologien er riktig
- Det er ganske bra momentum og markedspsykologien er riktig, sier Leuthold til Bloomberg News.

- Markedet vendte opp før økonomien gjorde det. Nå er økonomien i ferd med å bedres. Den kan være litt bedre enn folk tror. Den er ikke fantastisk, men den er mye bedre enn den var, hevder sen vellykkede investoren.

(saken fortsetter under bildet)

Optimistiske spådommer
71-åringen tror den brede, amerikanske S&P 500 indeksen, som dekker de 500 viktigste aksjene notert på New York Stock Exchange, vil stå i 1200 poeng før året er omme. Det er 16,85 prosent høyere enn de nåværende 1026,71 poengene, og 77 prosent høyere enn bunnen i mars.

I 2010 tror den vellykkede investoren at indeksen vil komme opp i 1350 poeng, 31,49 prosent høyere enn den er denne fredagen.

Leuthold er ingen evig optimist. Noe av suksessen han har hatt de siste årene har han fått ved å posisjonere seg riktig foran den store børsnedgangen vi har hatt i forbindelse med finanskrisen.

Hvem skal man tro?
Imidlertid er ikke alle like optimistiske som Leuthold. Den velkjente analyseguruen Meredith Whitney gikk nylig ut og sa at vi bare er vel halvveis i finanskrisen, og ser for seg at også 2010 blir et vanskelig år.

- De som satser på en meningsfylt økonomisk opphenting vil bli skuffet, sier toppanalytikeren i et innlegg i Wall Street Journal.

Les mer: - Vi er bare halvveis i krisen

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her