NA24.no

Stigende kurser i USA

Foto: Mary Altaffer
Sist oppdatert:
Aksjemarkedet klatrer i forkant av rentemøte.

God start på børsene i New York.

Dow Jones-indeksen stiger 1,24 prosent til 9.893,43 poeng, mens S&P 500-indeksen blir løftet 1,23 prosent til 1.058,31 poeng. Nasdaq-indeksen stiger 0,82 prosent til 2.074,18 poeng.

De amerikanske børsene avsluttet handelen tirsdag noe blandet.

Les mer: Buffett vedder, børsen likegyldig

Denne uken er søkelyset rettet mot det armerikanske arbeidsmarkedet. Onsdag ettermiddag kom rapporten som viser at sysselsettingen falt med 203.000 innen det private næringslivet i USA. Dette var noe høyere enn hva økonomene hadde ventet. Likevel er det syvende måned at fallet i sysselsettingen er lavere enn den foregående måneden.

Fredag kommer den offisielle arbeidsmarkedsundersøkelsen fra de amerikanske myndighetene. Den rapporten er ventet å vise et fall i sysselsettingen utenom jordbruket på 175.000 i oktober. Samtidig venter økonomene at ledigheten vil stige til 9,9 prosent fra 9,8 prosent.

Les mer: Færre jobbkutt i USA

Det har også kommet nye tall som viser hvordan tjenestesektorene i USA er forventet å utvikle seg. ISM-indeksen for sektoren falt i oktober til 50,6 poeng i oktober fra 50,9 poeng i september. Det viser en oppdatering fra Institute of Supply Management.

På forhånd hadde økonomene forventet at indeksen ville vise en oppgang til 51,5 poeng. Det antyder estimater fra Bloomberg.

Les mer: Skuffende fra tjenestesektoren

Senere onsdag kveld norsk tid avsluttes rentemøtet til den amerikanske sentralbanken Federal Reserve. Det er ikke ventet at det blir noen endring i rentepolitikken, og de færreste tror på at det blir endringer i tiltakspakkene FED styrer.

Viktigere blir det hva sentralbanksjef Ben Bernanke sier, og hvordan sentralbanken ser for seg den økonomiske utviklingen. Signalene som kommer i forbindelse med rentebeslutningen vil følges nøye. Eventuelle utgangsstrategier rundt tiltakspakkene vil også bli viet mye oppmerksomhet.

Ifølge CNN Money er investorene blitt oppmuntret over at flere republikanere har gått av med seieren i en rekke lokalvalg. Blant annet har republikanerne vunnet guvernørposten i både New Jersey og Virginia, og det blir sett på som et resultat av misnøye med enorme tiltakspakker som bidrar til at statsunderskuddet stadig vokser.

- Valgresultatene tyder på at kanskje valgseieren i folkeavstemningen i det demokratiske partiet, og mer spesifikt presiden Obama nå blir utfordret i markedet, kommenterer sjefstrateg Mark Luschini i Janney Montgomery Scott til CNN Money.

Time Warner har lagt frem sitt resultat etter tredje kvartal og overgår forventningene i markedet når det gjelder både resultatet og omsetningen.

Les mer: Mediekjempe bedre enn ventet

Oljeserviceselskapet Baker Hughes har lagt frem tall som viser langt svakere utvikling enn markedet hadde forventet.

Les mer: Skuffende fra oljeservicegigant

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere