Gå til sidens hovedinnhold

Stiger fra start

USA-børsene blir løftet i forkant av julefeiringen.

De amerikanske børsene stiger fra start. Det er klart etter at handelen i New York startet tirsdag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Den brede S&P 500-indeksen blir sendt opp 0,85 prosent til 879,05 poeng, mens den tekonologitunge Nasdaq Composite løftes 0,70 prosent til 1.543,01 poeng. Den velkjente Dow Jones Industrial Average stiger 0,77 prosent til 8.585,16 poeng.

Den endelige revisjonen av det amerikanske bruttonasjonalproduktet ble sluppet tirsdag ettermiddag. Tallene fra de amerikanske myndighetene viser at BNP i verdens største økonomi falt med 0,5 prosent. I forkant forventet økonomene at den økonomiske aktiviteten ville falle med 0,5 prosent.

Les mer: Bekrefter nedturen

Stemningen blant forbrukerne i er ferd med å ta seg opp. Forbrukersentimentet steg til 60,1 i desember fra 55,3 i november. Det viser de endelige tallene fra en forbrukerundersøkelse gjennomført av universiteten i Michigan. Den foreløpige rapporten som kom i midten av desember lå på 59,1. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at undersøkelsen ville havne på 58,6.

Les mer: Lettet stemning blant forbrukerne

Boligmarkedet i USA er i dyp krise. Lillejulaften kom det ferske boligtall som viser at boligeierne har grunn til bekymring. Salget av både nye og brukte boliger stuper, og prisutviklingen er også dårlig nytt. Nyboligsalget falt i november med 2,9 prosent til 407.000 basert på en årlig salgstakt. Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Samtidig viser tall fra bransjeorganisasjonen National Association of Realtors at salget av brukte boliger stupte med 8,6 prosent til 4,49 millioner i årlig salgstakt.

Les mer: Boligsalget stuper i USA

Følg utviklingen på Wall Street her.

Ved råvarebørsen i New York stiger råoljekontraktene til 39,97 dollar per fat. Dette gjelder den amerikanske referanseoljen WTI, Western Texas Intermediate.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her