*Nettavisen* Økonomi.

Stiger gradvis

De amerikanske aksjene startet dagen ned, men stiger nå gradvis i forkant av sentralbanksjef Bernankes tale.

25.08.06 16:18

Les NA24 på mobil

Etter at det ble levert makrotall i går som ikke tydelig indeikerte hvilken vei økonomien går, vil markedet i dag vende seg mot talen Ben Bernanke skal holde klokken fire i dag.

De toneangivende
S&P 500 stiger 0,14prosent og Nasdaq stiger med 0,59 prosent. Industriindeksen Dow Jones følger teknologikollegaen med en oppgang på 0,03 prosent.

Følg børsene her

NA24 - din næringslivsavis

I går ble det levert flere utvetydige tall. Kanonbra ordrer på varige goder som datamaskiner tyder på at det vil bli lysere tider i industrien, mens hussalgstallene som ble sluppet viser at det har vært et fall på hele 4,3 prosent i juli og at den amerikanske veksten er på vei ned. Dette gjør at dagens tale kanskje kan berolige markedet med tanke på neste rentemøte.

Svakt boligsalg
Salget av nye eneboliger i USA falt med 4,3 prosent i juli til en sesongjustert årstakt på 1.072.000 enheter, sammenlignet med måneden før. Analytikere hadde på forhånd ventet 1.100.000 solgte enheter, ifølgeBloomberg News. Forrige måneds tall ble revidert til 1.120.000 fra opprinnelig rapporterte 1.131.000 enheter.

Laverer ordreinngang
Ordreinngangen av varige goder falt langt mer enn ventet i juli. Det viser tall fra amerikanske myndigheter torsdag. Ordreinngangen på varige goder falt med hele 2,4 prosent i juli. Det var ventet en nedgang på 0,2 prosent, viser tall fra Bloomberg News. Ordreinngangen når den volatile transportsektoren holdes utenfor, var på 0,5 prosent i juli.

Arbeidsledighetstall
Førstegangssøkende som meldte seg til arbeidsledighetskontorene falt med tusen til 313.000 meldte arbeidsdepartementet. Og var litt mer enn ventet. Antallet amerikanere som hever stønader falt med 9.000 til 2,5 millioner.

Oljeprisen
Det er usikkerhet om hvordan de tropiske stormene i USA vil utvikle seg. Debby har presset prisene på naturgass opp det siste døgnet, men ligger på behørig avstand til den oljetunge Mexicogolfen.

En tropisk depresjon har ikke fått tildelt navn ennå, men har en langt mer skummel retning.

Usikkerhet rundt Iran
Uklarhetene rundt Irans atomprogram ligger også som en trussel på oljeprisen. De foreløpige lekkasjene fra Irans tilsvar har ikke fått markedet til å reagere på linje med det som var forventet. Arbeidet med anrikningen av uran er stridens kjerne og Iran har tidligere gjort det klart at de ikke er villige til å vike på kravene.

Et fat nordsjøolje med levering i oktober koster 73,86 dollar ved råvarebørsen i London.

Følg oljeprisen her

Dagens nøkkeltall
Dow +0.03% til11,307.43

Nasdaq +0.59% til 2,149.66

S&P 500 +0.14% til 1,297.89

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.