NA24.no

Stiger til nye høyder

Sist oppdatert:
Oljepris og resultater preger Oslo Børs onsdag morgen.

Oslo Børs fortsetter ferden mot 500-poeng og stiger 0,28 prosent til 470,25 poeng onsdag morgen. Oljeprisen har fått et nytt løft og resultatene renner inn og investorene sender dermed børsen opp for sjette dag på rad.

NA24 - din næringslivsavis

Det kalde været i USA og Europa gjør at oljeprisen igjen flørter med 60 dollar fatet. I ettermiddag slippes de ukentlige tallene for oljelagrene i USA. De siste ukene har vinterkulde endelig kommet til de viktige nordamerikanske statene og det fører til spekulasjoner om økt etterspørsel etter fyringsprodukter.

Et fat nordsjøolje med levering i mars koster 59,02 dollar ved råvarebørsen i London.

Statoil er uforandret på 166 kroner, mens Norsk Hydro faller 0,25 prosent til 203 kroner. DNO stiger 0,97 prosent til 12,51 kroner.

Bomveibrikkeselskapet Q-Free stiger 6,17 prosent til 17,20 kroner. Selskapet kan melde at de har fått på plass flere kontrakter i de viktige markedene i Australia og Frankrike. Totalt har Q-Free fått avtaler til en verdi av 30 millioner kroner og levering starter umiddelbart.

Legemiddelselskapene Biotec Pharmacon og Clavis topper vinnerlisten med en oppgang på 11,27 prosent til 39,50 kroner og 6,06 prosent til 58,50 kroner.

AGR klatrer 6,36 prosent til 58,50 kroner. Selskapet la frem sitt resultat for fjerde kvartal tirsdag, etter litt start vansker endte aksjen opp. Dermed tolket markedet signalene fra AGR som positive.

Opera stiger 4,98 prosent til 14,75 kroner. Handelsbanken og Carnegie er største nettokjøper.

Sevan la frem sitt resultat for fjerde kvartal onsdag. Selskapet venter fortsatt på inntektene og legger frem et resultat før skatt som viser et underskudd på 17,9 millioner kroner. Selskapet hadde likevel godt nytt å komme med til markedet. Alle Sevan boreenheter har nå kontrakter å gå til når de blir levert.

Onsdag kunne Sevan melde om en kontrakt på 370 millioner dollar som går utover i en fast femårs periode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere