NA24.no

Stille før sesongen

Sist oppdatert:
Investorene på Wall Street var avventende og børsene beveget seg lite i forkant av resultatsesongen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det ble også litt oppgang tirsdag og det var den åttende strake sesjonen på rad med fremgang for Dow Jones. Verdens mest kjente indeks har ikke hatt en like lang seiersrekke siden mars 2003.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatsesongen sparkes i gang når den store aluminiumsprodusenten Alcoa legger frem sitt resultat for første kvartal nå som Wall Street har avsluttet handelen. Det er på forhånd ventet at Alcoa vil presentere et resultat per aksje på 75 cents. Resultatet fra aluminiumsprodusenten er ikke bare en indikator for tempoet i selskapet, men også for selve økonomien i landet.

- Denne inntjeningssesongen vil bli interessant. Vi ser inntjeningen (S&P 500-indeksen) klatre med fem prosent, ned fra de åtte prosentene vi først trodde vi ville se, sier Sam Stovall, investeringsstrateg hos Standard & Poor's, ifølge Marketwatch.

Det er ventet at resultatveksten for selskapene i S&P 500-indeksen ikke vil være på et tosifret prosenttall denne gangen, etter 14 kvartaler på rad med mer enn 10 prosent vekst sammenlignet med samme kvartal året før.

Ifølge estimater innhentet fra Thomson Financial ventes ikke inntjeningen for S&P 500-indeksen å ha steget med mer enn 3,3 prosent.

- Markedet forbereder seg på svakere inntjening. Men den reelle katalysatoren kommer til å være svak guiding. Det kommer til å tilrettelegge for en korreksjon på tre prosent eller fem prosent, sier Peter Cardillo, sjefmarkedsstrateg, ifølge Marketwatch.

Et resultatvarsel fra Seagate Technology og svake salgsutsikter for boligbyggeren D.R. Horton Inc hjalp også til å begrense entusiasmen.

- Dette kan være stillheten før stormen. Det er ingen katalysatorer som driver markedet fremover og vi stiger selv med prisoppgangen i både olje og gull, sier Cardillo, ifølge Marketwatch.

Citigroup presenterer onsdag planer om å kutte nærmere 26 000 arbeidsplasser, ifølge The New York Times.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i mai, 61,87 dollar som er en oppgang på 0,6 prosent. Nordsjøoljen klatret med 0,80 dollar til 67,39 dollar.

Oljemarkedet er avventende i forkant av onsdagens oljelagertall fra de amerikanske myndighetene. Kjøresesongen i USA og det sesongmessige vedlikeholdsprogrammet ved raffineriene gjør at bensinlagrene nå følges ekstra nøye av aktørene i markedet. Ifølge en undersøkelse foretatt av Bloomberg ventes det at disse vil ha falt med 1,5 millioner fat den siste uken.

- Raffineriene kommer til å by aggressivt på oljen gitt pengene som kan tjenes på å fremstille bensin, sier en energianalytiker hos Citigroup, ifølge Bloomberg.

I tillegg har ikke den politiske risikopremien i oljeprisen blitt vesentlig svekket etter at de britiske soldatene som var fanget av Iran er blitt løslatt. Ordkrigen mellom USA og Storbritannia på den ene siden og Iran på den andre siden har fått fornyet krutt. Dette ble forsterket av at anrikingen av uran har ført til at Iran har skaffet seg atombrennstoff.

Dagens nøkkeltall:
Dow+0,04% til 12.573,85

Nasdaq+0,34% til 2.477,61

S&P 500+0,26% til 1.448,38

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere