NA24.no

Stille start i Oslo

Sist oppdatert:
Aksjene på Oslo Børs har fått en svak start på en stille dag.

SJEKK KURSENE HER.

Oslo Børs faller like etter at handelen startet. Hovedindeksen er ned 0,22 prosent til 382,86 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi forventer at Oslo Børs åpner noe ned i dag etter fall på oljerelatere aksjer i USA. Oljeprisen holder seg fortsatt høy på tross av noe svakere lagertall en ventet fra USA i går. Bensinlagrene som er i spesiell fokus pga ”driving season” akkurat nå kom inn med en bygging på 0,7 millioner fat mot et ventet lagertrekk på 0,7 millioner fat, skriver Terra Securities i en kommentar fredag morgen.

Prisen på et fat nordsjøolje med levering i august faller noe tilbake, men holder seg over 74 dollar fatet fredag morgen.

Følg oljeprisen her.

Bensinlagrene i USA vokste, mens markedet hadde ventet at det ville være et tilsvarende stort trekk i lagertallene. Råoljelagrene ble noe mindre i forrige, og det ser ut til at situasjonen rundt atombråket i Iran og Nord-Korea har roet seg noe ned.

En dollar koster samtidig 6,23 kroner.

Oljefall etter tall
Norsk Hydro faller 0,58 prosent til 170 kroner, mens Statoil blir sendt ned 0,55 prosent til 180 kroner. DNO faller 0,80 prosent til 12,40 kroner, mens Altinex er ned 0,71 prosent til 1,39 kroner.

Bedre går det med Frontline som stiger 1,66 prosent til 245,50 kroner. Utsikter til bedre dagrater utover sommeren får investorene til å satse på John Fredriksens tankrederi.

Ementor faller 3,97 prosent til 24,20 kroner. Selskapet melder at de stenger emisjonen i forbindelse med kjøpet av Atea klokken 12 i dag. Tegningskursen vil ligge i intervallet mellom 23 og 24 kroner.

Pan Fish faller 1,38 prosent.

Vinner etter ordre
Trolltech har fått en ordre fra en eksisterende kunde verdt 440.000 euro. Aksjekursen topper vinnerlisten med en oppgang på 7,14 kroner.

Nutri-Pharma følger etter og stiger 3,77 prosent til 2,75 kroner.

Global Geo Systems stiger 3,61 prosent til 4,30 kroner.

Dagens taper er Rocksource som faller 5,13 prosent til 1,48 kroner. Aksjen var gårsdagens soleklare kursvinner etter at selskapet ble prekvalifisert som rettighetshaver på norsk sokkel.

I USA blir sysselsettingsrapporten for juni lagt frem klokken 14:30. Markedet er spent på hva som kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere