*Nettavisen* Økonomi.

Stille uke for tank

Verdens shippingmarkeder er på vei inn i en stille uke og dette kan gi nye fall i ratene.

Denne uken feires det kinesiske nyttår i store deler av Asia og som vanlig forventes det en dødperiode i shippingmarkedene, blant annet i stortankmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Aktiviteten sist uke var ikke den helt store og denne uken kan påregnes å bli enda svakere. Rateutviklingen har vært svak de siste to ukene, og skipsmeglerhuset P.F. Bassøe ser ikke noe håp for en endring denne uken.

Raten på VLCC-strekningen Midtøsten til Sør-Korea falt med nye 2,5 poeng til wordscale 67,5 ifølge meglerhusets ukentlige markedsrapport. Det gir en dagrate på 45.700 dollar. Vestover fra Midtøsten holdt ratene seg uendret på ws 47,5, eller 31.500 dollar per dag.

Når det gjelder tonnasjetilgangen i den Arabiske Gulf så viser oversikten en bråte med ledige VLCC'er med enkle skrog, mens listen over moderne tonnasje med doble skrog er en av de kortere.

Tatt i betraktning denne ukens feiring i Asia og spriket i tonnasjelisten erkjenner Bassøe at noen trend for uken er vanskelig å spå, men betegner VLCC-markedet generelt svakt.

Ratene har også kommet ned i Atlanterhavet den siste uken, fra ws 85 til ws 80, som gir 56.800 dollar per dag.

Suezmax-markedet har vært den siste ukens lyspunkt med en kraftig opptur fra ws 105 til ws 130 på strekningen Vest-Afrika til østkysten av USA. Det gir 51.000 dollar per dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (NA24)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.