NA24.no

Stilling ledig: Smugler

Sist oppdatert:
Blant de mer eksotiske «stilling ledig»-annonsene finner vi jobben som smugler.

Myndighetene i Guatemala gransker nå hva som ligger bak radioreklame som søker etter eks-soldater som er villige til å ta oppdrag som smuglere, melder nyhetsbyrået Reuters.

Reklamen ble sent på radio nord i landet, et ganske lovløst området, hvor det blant annet er militære treningsleire. Spesialsoldatene fra disse såkalte Kaibil-gruppene var beryktet for sin brutalitet mot geriljagrupper under landets borgerkrig.

I reklamen ble eks-soldater fra disse treningsleirene spesielt oppfordret til å ta kontakt for sikkerhetsoppdrag i forbindelse med transporten inn i Mexico, ifølge Reuters.

Soldater skal også tidligere ha blitt rekruttert av narkogjengene i området. Talsmenn for innenriksdepartementet undersøker nå om reklamen ble sendt med piratsendere. Det ble oppgitt et telefonnummer som interesserte kunne kontakte.

Det blir påstått at eks-soldater fra Guatemala allerede jobber for meksikanske narkobander, og har stått bak drap på politifolk og konkurrerende gjenger.

I Mexico har disse gruppene allerede brukt reklamebannere for å rekruttere fotsoldater til god betaling i områdene ved grensen mot USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere