*Nettavisen* Økonomi.

Stjal fra jobben for å betale brystoperasjon

Roger Stubberud fra Procope under presentasjonen av trendrapporten for kriminalitetsutviklingen i den norske handelsnæringen onsdag. Foto: Even Rise/Aktuell Sikkerhet

Jenta klarte ikke å betale gjelden fra et kosmetisk inngrep på puppene.

06.05.15 21:47

Analytiker Roger Stubberud kom over mange triste skjebner blant yngre som ikke har kontroll på økonomien, da han utarbeidet en trendrapport for kriminaliteten i den norske handelsnæringen. Rapporten ble lagt frem onsdag, skriver Aktuell Sikkerhet.

Blant tilfellene var en jente som stjal fra arbeidsgiveren for å betale ned gjeld for en brystoperasjon.

- I sikkerhetssamtalen med henne i forbindelse med saken kom det frem at kroppspresset hadde blitt for stort og at hun hadde pupper hun ikke var fornøyd med. Etter å ha gjennomført kosmetisk inngrep på puppene, satt hun igjen med gjeld hun ikke klarte å betale. Dermed ble fristelsen for stor til betale denne med utbytte av verdier stjålet fra arbeidsgiveren. Dette er bare ett eksempel jeg kom borti i analysearbeidet som er grunnlag for analyserapporten, sier Stubberud til Aktuell Sikkerhet.

Unge har stadig større gjeld

Stubberud har utarbeidet rapporten på vegne av analyse- og rådgivningsutviklingen Procope.

Han forteller at varehandelen har merket seg flere saker hvor dårlig økonomistyring har vært en medvirkende årsak til at ansatte stjeler eller underslår fra arbeidsgiveren sin.

Stubberud er også overasket over konsekvensene varehandelen opplever av «kjøp nå, betal senere-generasjonen». Han forteller om økt bekymring over utviklingen av at flere og flere unge går inn i arbeidslivet med stadig større gjeld. Ifølge trendrapporten er det indikasjoner på at flere personalsaker har direkte sammenheng med den ansattes økonomiske problemer knyttet til høyt forbruk.

En av fire

Rapporten støttes også av tall fra blant annet Finans Norges husholdningsundersøkelse fra høsten 2013. Denne viser at én av fire under 30 år har problemer med å betale regningene sine, skriver Aktuell Sikkerhet.

Skan-kontroll anses å være landets ledende vakt- og sikkerhetsselskap innenfor forebygging og avdekking av svinn i varehandelen. Procope er et datterselskap av Skan-kontroll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag